Dragostea pentru Barça i-a adus 18 luni de carcera. Un liceean de 18 ani din Maroc a fost condamnat pentru ca a inlocuit cuvantul Rege cu Barça, in deviza tarii "Dumnezeu, Tara, Regele". Yassin Belasal a scris, pe o tabla a liceului in care invata, numele echipei preferate si acest lucru l-a privat de libertate. "Fiul meu este devastat. E inca un adolescent si starea lui e critica. Traieste un adevarat cosmar", a declarat tatal baiatului pentru presa spaniola.

Alertata de directorul scolii, jandarmeria a inceput imediat o ancheta printre elevi, pentru a gasi inculpatul. Frica i-a facut pe colegi sa-l indice imediat pe faptas. Jandarmii au intrat cu forta in casa baiatului la 7 dimineata, l-au batut si tratat ca pe un terorist periculos. Intr-o saptamana, timp record pentru justitia marocana, Yassin a fost condamnat pentru ultraj la adresa regelui Mohammed VI. Audierea a fost expeditiva si niciun avocat nu a putut sa-l reprezinte.

Tatal sau, care are permisiunea de a-l vizita o data pe saptamana, a mentionat ca fiul sau prezinta lovituri pe fata: "Este inconjurat de mai multi prizonieri si nu intelege ce i se intampla".

Profesorii si vecinii au inceput deja sa stranga semnaturi pentru a obtine gratierea lui Yassin.

Severitatea pedepsei a facut ca putinele ziare marocane independente sa-i ceara presedintelui FC Barcelona, Joan Laporta, sa intervina in favoarea tanarului suporter. Oficialii clubului spaniol s-au limitat in a spune ca vor cauta mai multe informatii despre caz inainte de a se pronunta.

Scriitorul marocan, Youssef Jebri a explicat situatia din Maroc: "Persoana regelui e sacra in Maroc. Dar cetatenii acelei tari continua sa fie batuti si incarcerati in numele regelui . Merita acel liceean sa fie batut, aruncat in inchisoare si privat de studii, poate de diploma, pentru acele fapte? Este nedrept".

Organizatia Drepturilor Omului din Maroc s-a autosesizat si a anuntat ca va face recurs la Curtea de Apel.

In februarie, un alt marocan a fost inchis dupa ce i-a facut un cont fals pe Facebook fratelui regelui, printul Moulay Rachid.