Inca nu si-a pus semnatura pe contract, dar a anuntat pentru prima data conducerea Rapidului ca vine sigur. Pana acum, indiferent cine vorbea in numele giulestenilor, nu se ofereau sanse de 100% pentru venire. Iar in Giulesti, Banie si alte cateva locuri din fotbalul nostru, orice 0,0001 poate insemna mai mult decat restul pana la intreg.

Dupa venirea lui Boloni, Rapid poate spune ca a dat cu adevarat o lovitura. Pentru ca Boloni aduce alaturi de el acel sistem de conceptii care pot face dintr-o echipa tipic romaneasca una tipic orientata spre performante interesante.

Totusi, ultimele experiente ale fotbalului romanesc in compania lui Boloni nasc o alta problema.

Indiferent ca este vorba de mandatul la “nationala” sau pur si simplu de felul in care a discutat precedentele incercari ale unor echipe romanesti de a-l aduce, Boloni a creat impresia ca activitatea in Romania nu poate inseamna decat o eventuala rampa de relansare sau o alegere in lipsa de altceva.

Or, in aceste conditii, in paralel cu intrebarea ce va face Boloni la Rapid, cred ca putem sa ne intrebam si cat va ramane in Giulesti.

Mai mult, oricine se poate gandi la o comparatie cu mandatul lui Mircea Lucescu in Grant. Tot un antrenor cu nume, tot un antrenor venit sa contribuie intr-un mod cat mai insemnat la fotbalul romanesc, tot un antrenor dorit apoi rapid afara si tot un antrenor a carui cariera s-ar fi sufocat daca ar fi stat prea mult in Romania.