Steaua s-a apropiat la 6 puncte de CFR Cluj, dupa o victorie care s-a conturat tirziu: trupa lui Lacatus a inscris abia in minutul 83 prin francezul Habibou. Faza golului stirneste deja controverse - in prima instanta, mingea a fost trimisa spre poarta de Nicolae Dica. Portarul Bogdan Stelea a respins in fata, a incercat sa se ridice, insa nu a reusit pentru ca Dica, in inertia miscarii, l-a blocat pe gazon. In acest timp, Habibou s-a inaltat si a reluat mingea in plasa.

Steaua s-a "incalzit" greu - a avut prima ocazie in acest meci abia in minutul 44! La reluare, ros-albastrii au avut mai multa inspiratie si au schimbat complet jocul. Urziceniul, foarte bine organizat si asezat in teren, a asteptat o contra favorabila. In minutul 53, ialomitenii meritau un penalty, insa arbitrul Ivan nu a sanctionat hentul comis de Golanski in propriul careu.

In ultimele 20 de minute, Urziceniul s-a retras, silit si de epuizarea resurselor fizice. Pe acest fond, Steaua si-a pastrat luciditatea la fazele fixe si a speculat (din nou) un asemenea moment (Habibou 83).

Marius Lacatus, antrenor Steaua: "Victoria este meritata, chiar daca a venit tirziu. Daca inscriam in prima parte, Unirea s-ar fi deschis si ne-ar fi fost mai usor. Trebuie sa luam ce e bun in aceasta victorie: punctele, suntem pe locul doi, dar si faptul ca nu trebuie sa mai insistam cu jocul bazat pe mingi lungi..."

Dan Petrescu, antrenor Urziceni: "A fost o atmosfera cu care jucatorii mei nu erau obisnuiti, iar unii dintre ei au evoluat sub valoarea lui obisnuita. Daca la 0-0 ne-ar fi dat si arbitrul ceea ce meritam, altul era rezultatul..."

Mihai Stoica, manager Unirea Urziceni: "Din respect fata de suporterii Stelei, nu vreau sa fac niciun comentariu pe marginea acestui meci. Nu fac acest lucru, pentru ca ar insemna sa comentez arbitrajul si nu vreau sa o fac tocmai pentru primirea extraordinara pe care mi-au facut-o suporterii Stelei".

Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj: "Priviti arbitrajul: Urziceniul a avut un penalty clar si nu i s-a dat. Parca suntem in poveste - Steaua este Alba ca Zapada, iar noi am devenit Lupul cel rau".