Barcelona a avut o evolutie modesta pe terenul lui Getafe (Primera Division, etapa a patra), calatanii fiind salvati de doua goluri venite in a doua repriza din partea unor rezerve: Denis Suarez si Paulinho. Cu Messi si Luis Suarez doar doua umbre, echipa lui Ernesto Valverde a obtinut o victorie chinuita: scor 2-1.

Denis Suarez, gol important pentru BarcelonaFoto: fcbarcelona.com

Niponul Shibasaki a deschis scorul pentru gazde in minutul 39, cu un eurogol: sut din voleu, din afara careului mare, la coltul lung. La pauza s-a intrat cu 1-0 in favoarea lui Getafe.

Ernesto Valverde a mutat inspirat in a doua repriza: introdus pe teren in minutul 46 (in locul lui Iniesta), Denis Suarez (62') a egalat dupa o faza incalcita in careul gazdelor.

Victoria a fost adusa de o alta rezerva: Paulinho. Adus in aceasta vara din China in schimbul a 40 de milioane de euro, mijlocasul brazilian a finalizat (84') precum ar fi facut-o Luis Suarez intr-o zi buna: a stat bine pe picioare, si-a depasit adversarul in viteza si a inscris cu un sut plasat, la coltul lung.

Meciul s-a disputat pe "Coliseum Alfonso Perez", in prezenta a 15.164 de spectatori.

Transferat pentru a-l face uitat pe Neymar, Dembele s-a accidentat in minutul 29 si este posibil sa rateze urmatoarele cateva saptamani (in functie de verdictul medicilor).

Clasament:

1 FC Barcelona 12 puncte (+1 joc)

2 Real Sociedad 9

3 Sevilla 7 (5-1)

4 Athletic Bilbao 7 (3-0)

5 Levante 6

6 Valencia 6

...................

10 Real Madrid 5 etc.

Rezumatul partidei Getafe - FC Barcelona: