Jurnalistii de la Daily Telegraph au facut noi dezvaluiri in scandalul de coruptie din Anglia, nume importante sin fotbalul englez fiind implicate. Tommy Wright (antrenor secund la clubul de liga a doua Burnley), fostul fotbalist Jimmy Floyd Hasselbaink (actualul manager al clubului Queens Park Rangers) si Massimo Cellino (patronul clubului Leeds) apar pe lista acuzatilor, pottrivit BBC, citat de News.ro.

Jimmy Floyd HasselbainkFoto: chelseafc.com

Tommy Wright

Jurnalistii de la Daily Telegraph au prezentat o filmare cu camera ascunsa, efectuata in august, la Leeds, in care Wright ar fi primit un plic ce continea 5.000 de lire sterline (5.800 de euro), pentru a convinge conducerea clubului sa angajeze jucatori impresariati de o firma din Extremul Orient.

Clubul Burnley a decis suspendarea antrenorului secund si deschiderea unei anchete interne cu privire la acesta acuzatii.

Jimmy Floyd Hasselbaink

Intr-o alta inregistrare, fostul fotbalist Jimmy Floyd Hasselbaink, actualul manager al clubului Queens Park Rangers, ar fi acceptat suma de 55.000 de lire sterline (63.000 de euro) pentru a se intalni, la Singapore, cu reprezentantii falsei firme de impresariat. Fostul atacant al echipei Chelsea ar fi fost de acord sa angajeze la QPR jucatori impresariati de firma respectiva. Olandezul a negat acuzatile, spunand ca de fapt i s-au propus bani pentru a tine un discurs la Singapore.

Clubul QPR nu l-a suspendat pe Hasselbaink, dar a deschis o investigatie interna in acest caz.

Massimo Cellino

Massimo Cellino, patronul clubului Leeds, a fost de asemenea filmat cu camera ascunsa, cand le dezvaluia jurnalistilor, deghizati de aceasta data in investitori, modalitatea prin care pot ocoli regulile FA si ale FIFA in ceea ce priveste interzicerea detinerii de jucatori in proprietate de catre o terta persoana.

Cellino le-a propus falsilor investitori sa preia 20 la suta din actiunile clubului Leeds, urmand sa primeasca aceeasi cota la transferurile de jucatori.

"Va spun, am cheltuit opt milioane anul acesta pe jucatori noi. Vreti sa finantati asta? Vreti sa veniti cu 20 la suta? Luati 20 la suta din jucator, este singura modalitate. Ca actionar, poti finanta clubul, cerand tot ce vrei - procente - ai voie sa faci asta in Anglia", le-a spus Cellino reporterilor de la Telegraph, potrivit BBC.

Clubul Leeds a precizat intr-un comunicat ca propunerile patronului sunt in concordanta cu regulile FA.

Si selectionerul Angliei, Sam Allardyce, a fost filmat de jurnalistii de la Telegraph in timp ce era de acord sa primeasca bani pentru a incalca regulile privind transferurile de jucatori. In urma acestui scandal, Allardyce si-a pierdut postul.