Federatia Engleza de Fotbal (FA) a anuntat, marti seara, incetarea colaborarii cu selectionerul Sam Allardyce, aflat in centrul unui scandal, forul precizand ca a luat aceasta decizie din cauza gravitatii faptelor sale. Tehnicianul, care a fost filmat in timpul unei negocieri privind incalcarea regulilor FA, a stat pe banca nationalei doar 67 de zile, timp in care a disputat un meci, pe care l-a castigat 1-0 cu Slovacia.

HotNews.roFoto: Hotnews

"FA anunta ca Sam Allardyce nu mai este selectionerul Angliei. Comportamentul lui Allardyce, prezentat astazi, a fost unul nepotrivit pentru selectionerul Angliei. El accepta faptul ca a facut o greseala semnificativa si si-a cerut scuze. Totusi, din cauza gravitatii faptelor sale, FA si Allardyce s-au inteles sa rezilieze contractul cu efect imediat", se arata intr-un comunicat al FA, in care se mentioneaza ca forul vrea sa mentina cele mai inalte standarde de conduita in fotbal si ca antrenorul echipei nationale trebuie sa respecte tot timpul integritatea sportului.

La urmatoarele meciuri ale nationalei Angliei, cu Malta, Slovenia, Scotia si Spania, echipa va fi condusa de Gareth Southgate.

Sam Allardyce este in centrul unui scandal in Anglia, dupa ce a fost filmat de jurnalistii de la Daily Telegraph in timp ce le spunea unor presupusi investitori din Asia cum sa evite regulile federatiei in privinta transferurilor.

Sam Allardyce l-a succedat pe Roy Hodgson pe banca tehnica a Angliei, dupa eliminarea in optimile de finala ale Euro 2016, de catre Islanda. De-a lungul carierei, Allardyce le-a mai antrenat pe Blackpool, Notts County, Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham si Sunderland.