Fostul portar Helmuth Duckadam a declarat, marti seara, la 30 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni de catre Steaua, ca fotbalul romanesc este in declin si in curand Liga I va fi un campionat de amatori deoarece nimeni nu mai doreste sa investeasca, potrivit Agerpres.

''Premisele mele pentru fotbalul romanesc sunt sumbre. In trei ani vom ajunge un campionat de amatori, pentru ca nimeni nu va mai investi, toate echipele au probleme. Probabil anul viitor vor mai intra in insolventa 3-4 cluburi si atunci vom putea face un campionat de amatori'', a spus Duckadam, care in prezent este presedinte de imagine al clubului Steaua.

El a mentionat ca va incerca sa discute cu ministrul Apararii Nationale, Mihnea Motoc, despre problema siglei si a stadionului din Ghencea. "E un moment deosebit pentru ca se implinesc 30 de ani. Domnul ministru m-a convins sa vin azi aici si apoi i-am explicat si domnului Becali, care m-a inteles chiar daca sunt aceste probleme. I-am explicat dansului ca trebuie sa fiu aici alaturi de colegii mei si ma bucur ca a acceptat. Vreau sa vorbesc cu domnul ministrul Apararii, sa il intreb de ce la Dinamo se poate rezolva problema si la noi nu se poate. E pacat. Pe mine m-a deranjat faptul ca cineva, care nu stiu cata legatura are cu fotbalul, a cerut la LPF si FRF desfiintarea echipei Steaua la care am jucat si eu. Si cu asa ceva nu pot fi de acord niciodata si ma voi lupta pana in panzele albe'', a mentionat Duckadam.

Presedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, George Boroi, a declarat tot marti ca exista in continuare deschidere din partea sa pentru o colaborare cu reprezentantii gruparii din Liga I finantate de Gigi Becali, potrivit Agerpres.