Pep Guardiola va fi, din vara, noul antrenor al celor de la Manchester City, dupa cum informeaza jurnalistii de la Sport.es. Informatia este sustinuta si de Bild, germanii precizand ca tehnicianul iberic va fi cel mai bine platit antrenor din lume, cu 25 de milioane de euro pe stagiune, salariu brut.

Guardiola va fi noul antrenor al lui CityFoto: captura bild.de

Conform Bild, Pep ar fi semnat deja un contract valabil pentru urmatoarele trei sezoane cu "Cetatenii", salariul brut anual fiind de 25 de milioane de euro (15 milioane euro net).

Cu noul salariu, Guardiola va deveni cel mai bine platit antrenor din lume (Mourinho incasa 14 milioane de euro pe sezon la Chelsea).

In prezent, City este pregatita de Manuel Pellegrini, tehnician care mai are contract cu formatia din Premier League pana in 2017.

La Manchester City, Guardiola il va gasi pe Txiki Begiristain (directorul sportiv al echipei), cu care a mai colaborat si in perioada petrecuta la FC Barcelona.

Marea tinta a lui Pep pentru perioada de transferuri din vara anului viitor va fi Lionel Messi, jucator care a lucrat perfect cu Guardiola pe "Camp Nou".

La Bayern (formatie la care a venit in 2013), Pep a castigat campionatul, Supercupa Europei si Campionatul Mondial al Cluburilor.