Jucatorul stelist Iasmin Latovlevici reprezinta optiunea numarul pentru postul de fundas stanga la nationala, a declarat luni selectionerul Victor Piturca in conferinta de presa dinaintea amicalului cu Slovacia (14 august, 21:00). Declaratiile lui Piturca vin in contextul in care, in trecut, selectionerul a evitat sa-l convoace sau sa-l foloseasca pe Iasmin Latovlevici la echipa nationala, declarand ca nu-l place si amintind, printre altele, de gesturile prin care stelistul se bucura dupa marcarea golurilor sau de evolutiile sale mai putin constante.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Latovlevici va fi la acest meci optiunea numarul unu la echipa nationala. Daca joaca bine va continua sa fie convoca. Am facut o observatie la un moment dat, dar niciodata nu s-a pus problema sa nu fie convocat. Latovlevici este jucatorul pe care eu l-am adus la Steaua", a declarat selectionerul Victor Piturca in cadrul conferintei de presa dinaintea amicalului cu Slovacia (sursa: onlinesport.ro)

"Va juca titular, sper sa joace bine si sa ramina. M-as bucura sa evolueze si la nationala cum o face la Steaua, sa dea goluri si sa danseze cum vrea el sa faca ce gesturi vrea", a spus Victor Piturca la conferinta de presa de astazi", a mai declarat piturca (sursa: gsp.ro).

Declaratiile lui Piturca vin in contextul in care, in trecut, selectionerul a evitat sa-l convoace sau sa-l foloseasca pe Iasmin Latovlevici la echipa nationala, declarand ca nu-l place si amintind, printre altele, de gesturile prin care stelistul se bucura dupa marcarea golurilor sau de evolutiile sale mai putin constante.

Chiar la finalul lunii iulie Piturc declara, tot in cadrul unei conferinte de presa, ca nu il place pe Latovlevici.

"Mie nu mi-a placut. Poate voua v-a placut. Acele executii nu mi-au placut. Sigur, cele care sunt in scop tactic, sunt importante pentru echipa. Insa in jocul lui Latovlevici sunt multe greseli pe faza defensiva. El trebuie sa-si faca in primul rand meseria de fundas. E importanta si faza ofensiva, mai ales in campionat o face mai mult decat pe cea defensiva, dar deocamdata greselile pe care le-a facut la inceput nu le-a eliminat. Tot pe fond de usoara relaxare. In schimb, e un baiat generos, care depune mult efort, e clar acest lucru", declara Victor Piturca.

La ultimele meciuri oficiale ale Nationalei, cele cu Olanda si Ungarai de pe 22 si 26 martie 2012, selectionerul Piturca declara ca nu l-a convocat pe Latovlevici pentru ca stelistul ar reprezenta varianta a treia pe postul sau, dupa Radu Stefan si Razvan Rat.

Lotul complet al nationalei Romaniei pentru amicalul cu Slovacia

Portari

Bogdan Lobont (AS Roma), Ciprian Tatarusanu (Steaua), Silviu Lung Jr. (Astra)

Fundasi

Alexandru Matel (Astra), Constantin Nica (Atalanta), Dorin Goian (Asteras), Vlad Chiriches (Steaua), Valerica Gaman (Astra), Dragos Grigore (Dinamo), Iasmin Latovlevici (Steaua)

Mijlocasi

Gabi Torje (Udinese), Banel Nicolita (Saint Etienne), Costin Lazar (PAOK Salonic), Mihai Pintilii (Steaua), Ionut Neagu (Otelul), Ovidiu Hoban (Petrolul), Alexandru Maxim (Stuttgart), Cristi Tanase (Steaua)

Atacanti

Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Gicu Grozav (Petrolul), Ciprian Marica (liber)