Victor Piturca a vorbit despre "dubla" tricolorilor cu Ungaria si Turcia, din toamna acestui an (preliminarii CM de fotbal 2014). "Trebuie sa castigam cel putin patru puncte. Va fi greu, va fi o presiune fantastica", a precizat selectionerul intr-un interviu pentru Prosport.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Despre meciurile cu Ungaria si Turcia

"Mai avem ceva timp. Sunt meciuri decisive, in care trebuie sa castigam cel putin patru puncte. Va fi greu, mai ales primul meci, cu Ungaria. Grupul e cel care decide rezultatele, va fi o presiune fantastica. E falsa ideea care s-a vehiculat de anumiti oameni de fotbal ca Ungaria este o echipa slaba, sub valoarea noastra. Nu, in momentul acesta are jucatori extrem de valorosi, de puternici. Am simtit-o pe pielea noastra. S-a spus ca am jucat slab, dar probabil am jucat slab si din cauza adversarului" - Victor Piturca.

Stadionul va fi plin

"Nu cred ca se pune problema sa nu fie plin. Mai ales cu Ungaria, iar daca vom castiga, va fi la fel si cu Turcia" - Victor Piturca.

Latovlevici nu-i place selectionerului

"Mie nu mi-a placut. Poate voua v-a placut. Acele executii nu mi-au placut. Sigur, cele care sunt in scop tactic, sunt importante pentru echipa. Insa in jocul lui Latovlevici sunt multe greseli pe faza defensiva. El trebuie sa-si faca in primul rand meseria de fundas. E importanta si faza ofensiva, mai ales in campionat o face mai mult decat pe cea defensiva, dar deocamdata greselile pe care le-a facut la inceput nu le-a eliminat. Tot pe fond de usoara relaxare. In schimb, e un baiat generos, care depune mult efort, e clar acest lucru" - Victor Piturca.

Despre Maxim si Rusescu

"Maxim deja e un jucator care n-are cum sa lipseasca din echipa nationala. In cazul lui Rusescu, depinde de el ce va reusi la Sevilla, nu e usor, are concurenti puternici. Daca va reactiona ca la Steaua, va fi bun si pentru echipa nationala", a conchis Victor Piturca.

Romania va intalni Ungaria pe 6 septembrie, iar Turcia pe 10 septembrie, ambele dispute fiind pe "Arena Nationala" din Bucuresti.

Clasament Grupa D

1. Olanda 6 6 0 0 18p

2. Ungaria 6 3 2 1 11p

3. Romania 6 3 1 2 10p

4. Turcia 6 2 1 3 7p

5. Estonia 6 2 0 4 6p

6. Andorrra 6 0 0 6 0p

Programul tricolorilor:

6 septembrie: Romania - Ungaria

10 septembrie: Romania - Turcia

11 octombrie: Andorra - Romania

15 octombrie: Romania - Estonia.