Victor Piturca a vorbit, luni, despre partidele cu Belarus si Albania din preliminariile EURO 2012, selectionerul precizand ca a convocat cei mai in forma jucatori romani ai momentului. "Eu cred ca mai sunt sanse de calificare. Speram la un rezultat bun al Luxemburgului in Bosnia, desi diferenta de valoare e mare", a precizat selectionerul in cadrul unei conferinte de presa.

Victor Piturca Foto: AGERPRES

"E un dezavantaj ca jucam vinerea, pentru ca pierdem o zi de pregatire. Sunt ultimele doua jocuri, avem sanse minime de calificare, dar ne legam sansa intai de jocul nostru, dar si de Luxemburg care ar trebui sa obtina macar un punct cu Bosnia.

Important pentru noi e sa castigam ambele meciuri. E important sa castigam urmatoarele cinci partide si nu numai ca sa urcam in clasamentul FIFA. Suntem pe un loc nemeritat. Bosnia mi-a lasat o impresie deosebita. Sa nu uitam de victoria cu Franta si de meciul pierdut nemeritat cu Bosnia" - Victor Piturca.

Mutu si Tamas, inca o sansa

"Mutu si Tamas vor reveni dupa trei meciuri de suspendare. M-a impresionat Adrian pentru ca am vazut cat de mult isi doreste sa revina. N-o sa spun cuvinte mari ca e ultima sansa. Nu regret decizia pe care am luat-o".

Radoi si Chivu, marile tinte ale selectionerului

"La sfarsitul acestui an voi purta o discutie si cu Cristi Chivu. Dupa cum vedeti el se accidenteaza, acesta a fost si unul din motivele pentru care s-a retras, dar tot vreau sa vorbesc cu el. Daca Radoi isi va schimba decizia, il voi chema imediat".

Adrian Cristea - inca o sansa la nationala

"E o sansa importanta pentru el aceasta convocare. L-am urmarit mai multe meciuri si e clar ca si-a schimbat atitudinea. Probabil ca antrenorul sau de la club (nr. U Cluj) are un merit foarte mare. Astept de la el aceleasi evolutii si la nationala pentru ca are calitati tehnice si fizice foarte bune", a precizat Victor Piturca.

Vezi aici lotul convocat de selectioner.

Romania, urmatoarele partide din preliminarii:

Romania vs Belarus, 7 octombrie, "Arena Nationala"

Albania vs Romania, 11 octombrie, "Qemal Stafa".

Grupa D, clasament:

1 Franta 17 puncte

2 Bosnia 16

3 Romania 12

4 Belarus 12

5 Albania 8

6 Luxemburg 4.