Polonezii sunt mai agresivi in debut: centrarea lui Lobodzinski este respinsa de goalkeeperul croat Runje in ultima clipa ('9). Lovitura de colt ii prilejuieste lui Dudka o aparitie periculoasa in preajma buturilor Croatiei: lovitura de cap, alaturi.

Croatii devin periculosi in minutul 14 cand Pranjici apare singur cu portarul, insa sutul sau, expediat din unghi, ocoleste buturile. Vejici trimite milimetric pe langa poarta, din 6 metri! (19)

Usor-usor, croatii pun stapanire pe joc si rateaza o situatie uriasa in minutul 32 cand Klasnic, singur cu portarul, nu reuseste sa inscrie! Doua minute mai tarziu, portarul polonez Boruc mai face o minune si scoate din fata lui Pranjici. Repriza se incheie cu sutul lui Leko - de la 25 de metri, croatul trimite mingea putin pe langa poarta.

In debutul reprizei secunde, Croatia deschide scorul: o incursiune a lui Pranjici aduce mingea in centrul careului, acolo de unde Klasnic o reia in plasa: croatii au 1-0, deschidere de scor logica.

Minutul 60: Pranjici (evolutie remarcabila pe flancul stanga) trimite o centrare care aseaza mingea pe transversala lui Boruc. Polonezii replica prin Guerreiro care nu gaseste poarta din 10 metri! (62). Jocul s-a mai deschis: polonezii ajung mai usor la marginea careului croatilor, insa baietii lui Bilic se apara cu usurinta.

Smolarek are doua suturi periculoase la poarta lui Runje (84); mingea trece foarte aproape de barele portii croate. Marea ocazie a finalului este irosita de Zahorski: a ramas singur cu portarul Croatiei, insa a sutat in blocaj!

Polonia: 1-Artur Boruc; 13-Marcin Wasilewski, 14-Michal

Zewlakow, 5-Dariusz Dudka, 3-Jakub Wawrzyniak; 19-Rafal

Murawski, 18-Mariusz Lewandowski; 8-Jacek Krzynowek, 17-Wojciech

Lobodzinski, 20-Roger Guerreiro; 11-Marek Saganowski

Croatia: 23-Vedran Runje; 2-Dario Simic, 6-Hrvoje Vejic,

15-Dario Knezevic, 22-Danijel Pranjic; 16-Jerko Leko, 8-Ognjen

Vukojevic, 13-Nikola Pokrivac, 7-Ivan Rakitic; 17-Ivan Klasnic,

21-Mladen Petric