Fotbalistii nationalei au efectuat astazi primul antrenament, intrerupt la un moment dat din cauza unei ploi puternice. Piturca a inceput sa pregateasca meciul cu Franta si in echipa posibililor titulari i-a incercat pe Ghionea si Dica. Cristi Chivu are in continuare probleme cu umarul si la finalul antrenamentului a pus gheata in zona in care resimtea dureri.

"Se simte aerul de turneu final si retraiesc sentimentul pe care l-am avut in 2000. Nu se simt pe umerii mei sezonul epuizant pe care l-am avut. Imi voi doza efortul si eu ma simt bine", a spus Chivu.

Piturca se va axa la antrenamentele din aceasta saptamana mai mult pe partea tactica. "Emotiile sunt din ce in ce mai mari. Speram sa fie cat mai multi suporteri. Nu e vorba de oboseala, oricum, in aceasta saptamana antrenamentele vor fi mai mult tactice", a declarat si Contra.

Jucatorii nu si-au manifestat entuziasmul pentru necazurile cu care se confrunta Domenech si Donadoni. "Franta are tripluri pe post. Ii vom studia foarte bine in aceasta saptamana. Vieira ramane insa un jucator foarte important pentru ei. Noi ne gandim la noi si speram sa ramanem cat mai mult la Euro", a afirmat si Codrea.