Un pensionar despre care se credea ca a inregistrat cel mai bun timp la Maratonul Londrei la categoria OAP (Old Age Pensioner) a recunoscut ca a luat-o pe scurtatura. Anthony Gaskell a trecut linia de sosire in trei ore si cinci minute, obtinand cel mai rapid timp inregistrat vreodata de cineva de peste 65 de ani, dar potrivit datelor de pe dispozitivul sau electronic, pensionarul ar fi parcurs 20 de km in 41 de minute.

Anthony Gaskell a fost declarat castigatorul Maratonului Londrei din 3 aprilie la categoria OAP (Old Age Pensioner), organizatorii dorind chiar sa-i ofere o placa in onoarea rezultatului incredibil obtinut. Dar dupa ce mai multe persoane s-au intrebat cum de un pensionar necunoscut pana atunci a reusit aceasta performanta, a iesit la iveala neregula.

Membri ai clubului Vale Royal Athletics au devenit suspiciosi si au verificat timpii pensionarului. Potrivit dispozitivului electronic al lui Gaskell, batranelul a terminat primii 20 de km in peste 2 ore, dar dupa 41 de minute dispozitivul a aratat ca a ajuns la 40 de km, indicand un ritm pe care nici macar detinatorul recordului mondial nu putea sa-l mentina. Maratonul se desfasura pe parcursul a 42 de km, dar Gaskell a alergat doar 26 km.

"Am fost numit trisor si am fost descalificat dintr-o cursa pe care eu nu am spus niciodata ca am castigat-o", a fost reactia pensionarului, potrivit publicatiei Daily Mail.

Gaskell a mentionat ca s-a ranit dupa ce a cazut peste un concurent din fata sa care se impiedicase de o bariera de siguranta. "Nu mai puteam termina cursa. Pur si simplu am luat-o pe scurtatura pana la sfarsitul cursei, acolo unde erau lucrurile mele. Nu stiam ca toata lumea credea ca eu am castigat. Nu m-am uitat pe site-ul oficial sa vad rezultatele finale pentru ca stiam ca eu am abandonat", a adaugat Gaskell.

Pensionarul insista ca e nevinovat si ca este un alergator serios inscris la clubul Wirral Athletics. Cu toate acestea, secretarul general al respectivului club a marturisit: "Tony Gaskell nu mai este un membru cotizant de mai bine de 12 ani".

Colin Rathbone, 66 ani, a fost cel care a terminat pe locul doi atunci, ajungand la linia de final cu 38 de secunde in spatele lui Gaskell.

"M-am antrenat pentru cursa luni intregi. La un moment dat a trebuit sa ma opresc pentru ca am avut o infectie, dar am trecut cu bine peste. Anul trecut am terminat pe locul al treilea si vroiam sa castig de data aceasta. Am terminat in 3 ore si putin peste cinci minute si trebuia sa castig. Era cel mai bun timp din ultimii 10 ani. Cand mi s-a spus ca am fost invins m-am gandit: ", a declarat Rathbone.

"Sunt entuziasmat pentru ca am castigat in sfarsit. Ma intreb care e fost explicatia domnului Gaskell", a adaugat castigatorul de drept al cursei.

Anthony Gaskell la Maratonul Londeri (min. 1:05 al clipului):