In perioada 1-5 aprilie 2010 se va desfasura la Viborg, Danemarca, a 16-a editie a Campionatul Mondial de Ashihara Karate. La competitie participa sportivi din 20 de tari: Austria, Azerbaijan, Canada, Cehia, Danemarca, Ungaria, India, Italia, Lituania, Norvegia, Romania, Rusia, Serbia, Suedia, Turcia, Ucraina, Afganistan, Israel, Moldova si Sri Lanka.

Echipa noastra este formata din 17 sportivi si doi antrenori: sensei Petrica Bulmaga, antrenor principal al Lotului si sensei Dan Matusea, antrenor secund.

Organizatorii competitiei estimeaza ca anul acesta vor participa cu 28 % mai multi sportivi fata de anul trecut.

In 2009 echipa Romaniei a castigat la aceasta competitie 10 medalii, 2 de aur, 2 de argint si 6 bronz, iar ca medalii pe natiuni ne-am clasat pe locul 3. Sportivii care au luat aurul sunt Mardare Marina si Babia Alexander.

“Anul acesta ne propunem sa urcam o treapta in clasament deoarece, anul trecut, la Campionatul European care s-a organizat imediat dupa campionatul mondial Romania a luat locul doi pe natiuni si asta ne obliga sa accedem si la aceasta competitie tot la locul 2. Sportivii sunt intr-o buna forma si cred ca vom reusi sa obtinem pozitia a doua”, ne-a declarat sensei Petrica Bulmaga.

Aceasta competitie este organizata sub egida Viborg Karate School si New International Karate Organization.