​Daria Kasatkina a fost eliminată în optimile turneului WTA de la Madrid, după ce a fost învinsă în trei seturi de Yulia Putintseva, scor 6-3, 2-6, 2-6.

Daria KasatkinaFoto: Brenton Edwards / AFP / Profimedia

>> Campioana de la US Open, eliminată în optimi la WTA Madrid

>> Jucătoarea de 17 ani, calificare în sferturile WTA Madrid - A eliminat încă o favorită

Daria Kasatkina, învinsă de Yulia Putintseva la Madrid

Daria Kasatkina s-a oprit în optimile turneului WTA Madrid.

Jucătoarea clasată pe locul 11 în ierarhia mondială a fost învinsă în trei seturi de Yulia Putintseva (50 WTA), în urma unui meci ce a durat o oră și 55 de minute.

Kasatkina a câștigat destul de ușor primul set, dar le-a cedat inexplicabil pe următoarele două.

A fost al doilea meci direct dintre Yulia Putintseva și Daria Kasatkina. Precedentă întâlnire a avut loc în 2018, la Wimbledon, iar atunci Kasatkina s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-3.

În sferturi, Yulia Putintseva o va întâlni pe Elena Rybakina (4 WTA), una dintre marile favorite. Sportiva din Kazahstan a trecut în optimi de Sara Bejlek (136 WTA), scor 6-1, 6-3.

Yulia Putintseva a mai jucat în faza sferturilor de două ori în anul 2024, la Hua Hin, unde a fost eliminată de Xinyu Wang și la WTA Miami, unde la fel a pierdut, în fața Victoriei Azarenka.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

>> Sorana Cîrstea, obiectiv clar pentru finalul carierei: „Vreau să câștig un Grand Slam”

>> Jucătoarea lesbiană care critica Arabia Saudită și-a schimbat discursul: „Mi-au garantat că voi fi bine”