​Ons Jabeur a avut parte de un sezon dificil, dar pare că și-a regăsit forma la turneul „WTA 1000” de la Madrid. Sportiva din Tunisia s-a calificat în sferturi, după ce a învins-o în două seturi pe Jelena Ostapenko, scor 6-0, 6-4.

Jelena OstapenkoFoto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, obiectiv clar pentru finalul carierei: „Vreau să câștig un Grand Slam”

Jelena Ostapenko, învinsă de Ons Jabeur la WTA Madrid

Primul set al confruntării de la Caja Magica a reprezentat un monolog al tunisiencei (9 WTA), care i-a cedat doar nouă puncte adversarei.

Setul secund a început cu câte un break de fiecare parte, Ostapenko (10 WTA) a reușit să echilibreze situația, dar și-a mai pierdut o dată serviciul în al nouălea game și partida s-a încheiat după 68 de minute de joc.

De știut:

  • Aceasta este prima victorie obținută de Jabeur în fața unei adversare din Top 10 WTA după jumătate de an.
  • Campioană în 2022 la turneul de la Madrid, Jabeur n-a participat la ediția din 2023 (din cauza unei accidentări la gambă).
  • Ons a ajuns la 9 victorii consecutive la Caja Magica, iar în sferturi va da peste învingătoarea partidei dintre americancele Madison Keys (20 WTA) și Coco Gauff (3 WTA).
  • Începând din 2020, acesta este al treilea turneu „WTA 1000” disputat pe zgură la care Jabeur ajunge în sferturi. Doar Iga Swiatek stă mai bine în această perioadă (patru turnee).
  • Reamintim că Jelena Ostapenko are în palmares un titlu de Grand Slam. Letona s-a impus la Roland Garros 2017, după o finală cu Simona Halep.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

>> Jucătoarea lesbiană care critica Arabia Saudită și-a schimbat discursul: „Mi-au garantat că voi fi bine”