Simona Halep a câștigat primul set disputat împotriva americancei McCartney Kessler (locul 123 mondial), dar fosta lideră WTA a acuzat probleme la genunchiul stâng și nu a reușit să ducă la capăt primul meci jucat pe zgură, suprafața ei favorită, după doi ani. Dubla campioană de Grand Slam s-a retras de la Trofeul Clarins (WTA 125, are loc la Paris) după o oră și 26 de minute de joc, la scorul de 7-5, 2-3.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Lămuriri despre refuzul organizatorilor de la Roland Garros de a-i oferi Simonei Halep un wild card. Nu e despre România

De știut după meciul dintre Simona Halep și McCartney Kessler

  • Pentru prezența pe tabloul principal al competiției de la Paris, Simona Halep va primi 1.086 de euro și un singur punct în clasamentul WTA.
  • Dublă campioană de Grand Slam, Halep mai jucase un singur meci după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus suspendarea în scandalul de dopaj: 6-1, 4-6, 3-6 vs Paula Badosa, în primul tur de la WTA Miami, pe 19 martie.
  • McCartney Kessler va juca în optimi cu învingătoarea meciului dintre Emma Navaro (22 WTA / principală favorită) și Lauren Davis (194 WTA).

Simona Halep a câștigat un set cu McCartney Kessler, dar s-a retras din cauza problemelor la genunchi

Simona Halep anunță că nu mai poate continua partida și se retrage de la Trofeul Clarins.

2-3 Simona câștigă game-ul și rămâne aproape de adversară, dar are în continuare probleme la genunchi și cheamă din nou fizioterapeuta.

1-3 Românca apelează des la scurt, iar americanca pare că nu are încă răspunsul potrivit. Simona a dus game-ul în prelungiri, dar McCartney a avut câștig de cauză.

Simona Halep cere un time-out medical, a acuzat probleme la genunchi.Partida reîncepe după câteva minute.

1-2 Cel mai bun game de serviciu pentru Simona, fără punct câștigat de McCartney.

0-2 Pentru prima oară în acest meci, Kessler confirmă break-ul și se desprinde.

0-1 Kessler se impune pentru a patra oară la retur și începe bine setul secund.

Setul I

7-5 Simona revine de la 0-40, face break și câștigă primul set.

6-5 Simona servește bine și pune presiune pe adversară. Românca și-a asigurat cel puțin tiebreak-ul.

5-5 Vom avea prelungiri în primul set, după un game de retur câștigat lejer de Halep. Kessler a ajutat-o cu încă o dublă greșeală.

4-5 În cel mai lung game din această partidă, Halep ratează cinci ocazii de a trece în avantaj, iar Kessler fructifică a doua minge de break și va servi pentru câștigarea setului.

4-4 Niciuna dintre jucătoare nu reușește să se desprindă. Simona egalează din nou, după un game în care a returnat foarte bine.

3-4 Încă un game pierdut de serviciu pierdut la 0 de Halep. Ambele jucătoare sunt inconstante în acest prim set.

3-3 Halep dă impresia că poate reveni de la 0-40, se apropie fiind ajutată și de o „dublă” comisă de adversară, dar până la urmă cedează.

3-2 Halep se descurcă bine la fileu și își face serviciul fără emoții.

2-2 Simona recuperează rapid: mai irosește o minge de break, dar McCartney o ajută cu o lovitură de forehand ratată.

1-2 Game câștigat la 0 de Kessler la retur.

1-1 Primul game pe serviciul americancei a fost unul echilibrat. Simona a pus presiune, a avut și o șansă de break, dar nu a fructificat-o și Kessler egalează pe tabelă.

1-0 Partida a început cu Halep la serviciu. Primul punct este câștigat de româncă după o scurtă executată bine. Un prim game bun pentru Simona, americanca nu a reușit să o surprindă deocamdată.

Halep și Kessler au intrat pe teren și se încălzesc.Meciul va fi arbitrat din scaun de Xavier Boiteau.

Trofeul Clarins are loc în perioada 13-19 mai, face parte din categoria WTA 125, se joacă pe zgură (complexul Lagardère din Bois de Boulogne) și oferă premii totale în valoare de 115.000 de euro. Campioana en-titre este Diane Parry.

>> Simona Halep nu a primit wild card pentru Roland Garros – Anunțul organizatorilor

>> Simona Halep a primit wild card pentru încă un turneu pe zgură

>> OPINIE. Cât de corect este ca Simona Halep să primească wild carduri? Totul a început cu Maria Sharapova, când rusoaica a revenit și ea după dopaj și Halep atunci a contestat-o

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).