Emma Navarro s-a calificat în optimile turneului „WTA 500” de la Charleston, fază a competiției în care sportiva din SUA o va întâlni pe românca Jaqueline Cristian.

Jaqueline CristianFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Campioană de Grand Slam, eliminată în turul doi la WTA Charleston (Rezultatele zilei)

Jaqueline Cristian - Emma Navarro, în optimi la WTA Charleston

Emma (favorită 10), care locuiește chiar în Charleston, s-a impus în fața conaționalei Katie Volynets (110 WTA), scor 6-1, 6-1. Partida a durat doar 69 de minute.

Meciul dintre Navarro (20 WTA) și Cristian (83 WTA) va fi al treilea al zilei de joi pe Credit One Stadium (după Collins - Jabeur și Pegula - Linette), va începe undeva în jurul orei 21:00 (ora României) și va fi transmis în direct pe DigiSport.

Navarro și-a făcut recent loc în elita tenisului feminin, jucătoarea de 22 de ani preferând să participe în trecut doar la turnee ITF din SUA și Marea Britanie.

Navarro a obținut cea mai mare victorie din acest an la Indian Wells, unde a învins-o în optimi pe Aryna Sabalenka. Americanca are un titlu WTA în palmares: Hobart 2024.

Tatăl Emmei (Ben) are o avere estimată la 3 miliarde de dolari, iar bunicul acesteia (Frank) a fost un nume important în fotbalul american.

Rezumatul partidei dintre Emma Navarro și Katie Volynets:

>> Irina Bara, în sferturi la WTA Bogota - Revenire spectaculoasă, după o minge de meci salvată

De știut:

  • Aceasta va fi prima întâlnire dintre Jaqueline Cristian și Emma Navarro.
  • În urma parcursului de până acum de la Charleston, Jaqueline Cristian are asigurat un premiu în valoare de $11,190 și 60 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În WTA Live, Jaqueline Cristian se găsește în prezent pe locul 77 (salt de 6 poziții). Reamintim că sportiva din România s-a aflat cel mai sus în ierarhia mondială pe 58, în ianuarie 2022.
  • România le-a mai avut pe tabloul principal de la Charleston pe Ana Bogdan și Gabriela Lee, dar din păcate ambele au părăsit competiția în runda inaugurală.

Credit One Charleston Open este un turneu din categoria WTA 500 ce se desfășoară în perioada 1-7 aprilie. Se joacă pe zgură verde și este dotat cu premii totale în valoare de $922,573. Campioana en-titre este Ons Jabeur.

Principalele favorite de la Charleston: Jessica Pegula (1), Ons Jabeur (2), Maria Sakkari (3).