Jaqueline Cristian a debutat cu dreptul la turneul de categorie „WTA 500” de la Charleston, reușind să treacă în două seturi de americanca Sachia Vickery (132 WTA), scor 6-1, 6-4.

Jaqueline CristianFoto: Claudio Gärtner / imago sportfotodienst / Profimedia

Sachia Vickery, eliminată de Jaqueline Cristian în primul tur la WTA Charleston

Aflată pe locul 83 în ierarhia mondială, Jaqueline Cristian a trecut fără probleme de primul tur al turneului american.

Primul set a fost în totalitate la discreția româncei, care a cedat un singur game jucătoarei americane venită din calificări.

Vickery a opus mai multă rezistență în setul al doilea, a câștigat patru gameuri, dar Jaqueline a obținut calificarea după o oră și 36 de minute.

Pentru prezența în turul al doilea, românca și-a asigurat un cec în valoare de 6.940 de dolari și 32 de puncte în clasamentul mondial.

În turul al doilea, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe americanca Madison Keys (18 WTA), favorita numărul opt a turneului.

Pe tabloul principal de la WTA Charleston se mai află româncele Ana Bogdan și Gabriela Lee (fostă Talabă).

Credit One Charleston Open este un turneu din categoria WTA 500 ce se desfășoară în perioada 1-7 aprilie. Se joacă pe zgură verde și este dotat cu premii totale în valoare de $922,573. Campioana en-titre este Ons Jabeur.

Principalele favorite de la Charleston: Jessica Pegula (1), Ons Jabeur (2), Maria Sakkari (3), Daria Kasatkina (4), Beatriz Haddad Maia (5), Ekaterina Alexandrova (6), Elina Svitolina (7), Madison Keys (8).