Sorana Cîrstea nu a găsit cheia jocului adversarei și a fost eliminată în optimile WTA Miami. La finalul partidei cu Danielle Collins (3-6, 2-6), Sorana a vorbit despre motivele înfrângerii, dar a comentat și pe marginea revenirii Simonei Halep în circuitul feminin de tenis.

Sorana CirsteaFoto: Kamran Jebreili / AP / Profimedia

Sorana Cîrstea spune că ar fi trebuit să-și asume mai multe riscuri în meciul cu Danielle Collins din optimile WTA Miami

Cu o evoluție bună până acum în turneu, Sorana nu și-a găsit cel mai bun nivel la serviciu. Au fost trei breakuri reușite de Collins (unul în primul set și două în al doilea), iar americanca a obținut biletul pentru sferturi.

La finalul partidei, Cîrstea a vorbit despre motivele înfrângerii, sportiva născută la Târgoviște fiind de părere că ar fi trebuit să-și asume mai multe riscuri pentru a putea cu adevărat să-i pună probleme adversarei.

„A fost un meci complicat, nu pot să spun că am jucat prost, dar nu am făcut suficient. A fost un turneu bun. Astăzi, a jucat foarte bine, mult peste ce joacă în mod normal.

După primul set, am simțit că a fost mult mai agresivă, a avut o mică șansă și în setul doi... Trebuia să-mi asum mai multe riscuri” - Sorana Cîrstea, pentru Digisport.

Sorana Cîrstea, despre revenirea Simonei Halep în circuitul WTA

Sorana a atins și subiectul revenirii Simonei Halep în circuitul feminin mondial, Cîrstea fiind de părere că fosta lideră WTA nu a jucat rău contra Paulei Badosa și că în două săptămâni și-ar putea îmbunătăți nivelul jocului.

„Mereu sunt pozitivă, sunt alături de fete, chiar dacă nu mai joc FED Cup (n.r. Billie Jean King Cup) de 6 ani. Mă uit la meciuri, avem o echipă puternică. Cred că Ana joacă (n.r. Ana Bogdan), nu știu dacă și Simona...

Cred că în două săptămâni și Simona va putea să-și îmbunătățească jocul, având în vedere că aici la Miami nu a jucat rău după o pauză atât de lungă.

Ucraina are câteva jucătoare bune, dar România are prima șansă și sper să se califice.

Voi merge câteva zile acasă, la București, abia aștept să-mi văd familia. Apoi, după o săptămână, mă voi întâlni cu noul meu antrenor Albert Costa la Barcelona. Cred că va urma turneul de la Stuttgart, înainte de Madrid”, a încheiat Sorana Cîrstea pentru sursa citată.

România va întâlni Ucraina în barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup. Duelul va avea loc în zilele de 12 și 13 aprilie, la Fernaninda Beach (Florida, SUA), pe zgură.

Simona Halep a spus în mai multe rânduri că va reveni în echipa României, rămâne însă de văzut dacă o va face chiar de la meciul cu Ucraina.

Potrivit site-ului oficial al competiției Billie Jean King Cup, Tecău le-a mai convocat pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Anca Todoni și Mara Gae.

Din echipa Ucrainei vor face parte Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Yuliia Starodubtseva, Lyudmila Kichenok și Nadiia Kichenok.

  • Câștigătoarea duelului dintre România și Ucraina se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup 2024, iar învinsa va disputa un baraj de menținere în Grupa Mondială.
  • Simona Halep nu a mai jucat pentru România după înfrângerea suferită în semifinale împotriva Franței, scor 3-2, pe 21 aprilie 2019, la Rouen.
  • Simona Halep a reprezentat România în 25 de meciuri de simplu (20 victorii - 5 înfrângeri) și 7 de dublu (2-7).