Jucătorul suedez de origine română Dragoș Nicolae Mădăraș a fost suspendat provizoriu miercuri de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Dragos Nicolae MadarasFoto: Cristiano Mazzi / Zuma Press / Profimedia

>> Simona Halep a împlinit 32 de ani - Aniversare cu o suspendare de 4 ani pentru dopaj și fără clasament WTA

Dragoș Nicolae Mădăraș, suspendat de ITIA pentru acuzații legate de Programul Anticorupție din Tenis (TACP)

Mădăraş nu are voie să joace sau să asiste la orice eveniment din tenis organizat de forurile acestui sport cu începere din data de 17 august 2023, anunță Agerpres.

Sancţiunea provizorie a fost impusă conform secţiunii F.3.b.i.1. din TACP, care se prezintă astfel: „Persoana în cauză nu se supune unei cereri”.

Jucătorul a făcut apel împotriva suspendării sale, dar acesta a fost respins de ofiţerul independent anticorupţie Richard McLaren pe 22 septembrie.

Mădăraş (26 ani) este al treilea jucător al Suediei în clasamentul ATP la simplu, ocupând locul 220.

Cea mai bună clasare a sa în ierarhia mondială a fost locul 191 (17 iulie 2023).

Ultimul său meci a avut loc în august, în optimile turneului challenger de la Banja Luka (Bosnia-Herţegovina).

Dragoș Nicolae Mădăraș se consideră nevinovat

„Mă consider nevinovat, tot ce pot spune este că am colaborat în permanență cu ITIA. Rămân ca și până acum 100% loial valorilor sportului alb. Voi aștepta desfășurarea procedurii principale, avocații mei se ocupă de aceste aspecte” - a declarat Dragoș Nicolae Mădăraș.

„Am luat act de comunicarea ITIA cu privire la suspendarea provizorie a clientului nostru de a participa în competiții oficiale, pentru presupuse încălcări ale regulamentului organizației. Este vorba de o acuzație de ne-cooperare cu ITIA.

Această decizie provizorie este una excesivă și putem aprecia chiar abuziva, având în vedere circumstanțele incidentului despre care discutăm. Maniera în care a fost condusă investigația până în acest moment, dar și decizia pe care o apreciem a fi total neconformă cu regulamentul, ne îndreptățește să fim încrezători că în procedura pe fond se va contesta că jucătorul nu a încălcat prevederile ITIA.

Desfășurarea defectuoasă a investigației poate duce la afectarea ireparabilă a imaginii și a carierei clientului nostru, într-un mod total injust și fără nicio bază substanțială.

Suntem total încrezători că vom putea obține ridicarea acestei suspendări provizorii după audierile ce vor avea loc la Londra în procedura principală, dar atât noi cât și clientul nostru suntem pregătiți să urmăm absolut toate căile de atac împotriva acestei decizii, inclusiv la Tribunalul de Arbitraj sportiv de la Lausanne” - a anunțat echipa de avocați formată din av. Cristian Cernodolea (Baroul din Anglia) și av. Catalin Dancu din Baroul București.