Iga Swiatek s-a calificat în finala turneului „WTA 1000” de la Doha, după abandonul cehoaicei Karolina Pliskova, care a acuzat dureri în zona lombară.

Iga SwiatekFoto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

>> Două campioane de Grand Slam, retrageri de ultim moment de la WTA Dubai

Iga Swiatek merge în finala WTA Doha, după retragerea Karolinei Pliskova

Pliskova a jucat opt meciuri în opt zile: le-a învins în două seturi pe Osorio, Errani, Dart și Bogdan la Cluj-Napoca (a câștigat Transylvania Open 2024), iar apoi a trecut de Kalinskaya, Potapova, Noskova (toate în trei seturi) și Osaka la Doha.

Sportiva din Cehia nu a mai făcut față din punct de vedere fizic și a declarat forfait pentru confruntarea cu Swiatek, care conduce acum cu 6-0 în întâlnirile directe (inclusiv un 6-0, 6-0 în finala de la Roma 2021).

Astfel, Swiatek (câștigătoare a ultimelor două ediții) se va lupta pentru trofeul de la Doha cu învingătoarea dintre Elena Rybakina (4 WTA, favorită 3) și Anastasia Pavyluchenkova (32 WTA).

Grație parcursului din Qatar, Karolina (fostă lideră WTA și dublă finalistă de Grand Slam) se află pe locul 36 în clasamentul WTA Live (salt de 23 de poziții).

Qatar TotalEnergies Open 2024 are loc în perioada 11-17 februarie. Turneul se joacă la Doha, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și oferă premii totale în valoare de $3.211.715. Campioana en-titre este Iga Swiatek (2022, 2023), iar Simona Halep s-a impus în 2014.

>> Absență de marcă de la ATP Doha - Campionul en-titre s-a retras

>> ATP: Suspendare redusă pentru jucătorul american care a încălcat regulamentul antidoping

>> VIDEO Carlos Alcaraz, în sferturi la ATP Buenos Aires / Al doilea favorit a fost eliminat