Americanului Jenson Brooksby (fost loc 33 ATP) i-a fost redusă la 13 luni suspendarea dictată pentru absenţa de la trei controale antidoping, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA), joi, potrivit Reuters.

Jenson BrooksbyFoto: James Gouley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep, proces cu firma care a produs suplimentul contaminat – Sportiva cere daune uriașe

ITIA a redus suspendarea lui Jenson Brooksby de la 18 la 13 luni

În vârstă de 22 de ani, debutantul anului 2021 în circuitul ATP a primit o suspendare de 18 luni în octombrie 2023 pentru că a ratat trei teste antidoping într-o perioadă de 12 luni, ceea ce poate constitui o încălcare a regulilor antidoping.

ITIA precizează că, după ce Brooksby a prezentat noi informaţii referitoare la testele ratate în cadrul procedurii de apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), s-a constatat că vina sa nu a fost atât de mare pe cât s-a decis anterior.

Suspendarea este retroactivă de la data celui de-al treilea test ratat al jucătorului, 4 februarie 2023, astfel că suspendarea sa se va încheia la 3 martie 2024.

După ce a ajuns la un acord cu ITIA, Brooksby şi-a retras apelul la TAS.

De știut:

  • Brooksby nu a mai jucat de la Australian Open 2023, după ce a suferit două operaţii la încheietura mâinii. La Melbourne, Jenson l-a eliminat pe Casper Ruud (favorit 2), dar s-a oprit în turul al treilea.
  • În 2021, Broosbky a fost desemnat debutantul anului în circuitul ATP. Americanul are în palmares trei finale, toate pierdute (Newport 2021, Dallas și Atlanta 2022).

>> Absență de marcă de la ATP Doha - Campionul en-titre s-a retras

>> VIDEO Carlos Alcaraz, în sferturi la ATP Buenos Aires / Al doilea favorit a fost eliminat