​Într-o epocă în care validarea este căutată tot mai des în mediul virtual și nu în viața reală, Jannik Sinner (jucătorul momentului din tenisul masculin) vorbește deschis despre pericolul reprezentat de rețelele sociale.

Darren Cahill si Jannik SinnerFoto: Felice Calabrò / IPA / Profimedia

>> Decizia luată de Jannik Sinner după ce a câștigat Australian Open 2024

Jannik Sinner nu iubește rețelele sociale și îndeamnă tânăra generație să nu creadă tot ce se postează acolo

Proaspăt câștigător la Australian Open (a revenit de la 0-2 la seturi în finala cu Daniil Medvedev, iar în semifinale a trecut categoric de Novak Djokovic), italianul a vorbit deschis despre ceea ce-i place să facă la 22 de ani.

Jannik se consideră un tânăr normal, căruia îi place să se joace pe calculator și să vizioneze seriale de televiziune.

Sinner surprinde (pentru cum se comportă cei din generația sa) atunci când precizează că nu-i plac rețelele sociale. Le folosește tot mai rar și nu este de acord cu ele pentru că de atât de multe ori transmit un mesaj greșit celor care le folosesc.

Mai mult decât atât, campionul de la Melbourne vorbește și despre succes, iar marea sa speranță este că acesta nu va reuși să-l schimbe.

„Nu-mi plac rețelele sociale, le spun copiilor să fie foarte atenți. Poate că o persoană este tristă, dar postează o fotografie veselă: deja transmite un mesaj greșit.

Se poate întâmpla să scrii lucruri pe care nici nu le gândești cu adevărat. Încerc să folosesc cât mai puțin rețelele sociale, chiar dacă uneori sunt nevoit să verific personal anumite chestii.

Trăiesc foarte bine și fără rețelele sociale, îmi place să mă uit la seriale de televiziune” - Jannik Sinner.

Cât de mult te poate schimba succesul?

„Oamenii se schimbă, dar calitățile fundamentale rămân. Dacă o persoană este umilă și continuă să muncească, succesul devine un lucru pozitiv și nu te va schimba.

Sper să nu mă înșel, dar sunt sigur că voi rămâne același om mereu. Sunt un băiat simplu, am 22 de ani și îmi place să mă joc pe calculator ca și celorlalți. Cred că ei chiar apreciază asta la mine”, a completat Sinner.

De știut despre Jannik Sinner

Aflat în prezent pe locul 4 în ierarhia ATP, Jannik a câștigat 11 titluri, unul dintre acestea fiind de Grand Slam: Australian Open 2024. Din premiile din tenis a adunat până acum $19,149,209, iar de-a lungul timpului a înregistrat 197 de victorii și 74 de înfrângeri.

În 2024 este neînvins, el adunând 7 victorii.

Este antrenat de Simone Vagnozzi și Darren Cahill.

De știut:

  • Jannik Sinner a devenit primul jucător de tenis din Italia care a câștigat Australian Open.
  • Ultimul jucător din Italia care cucerise un trofeu de Grand Slam era Adriano Panatta la Roland Garros, ediția din 1976.
  • Daniil Medvedev este singurul jucător care a pierdut în două rânduri finala aceluiași turneu după ce a condus cu 2-0 la seturi (în 2022, era învins de Rafael Nadal tot la Melbourne).

>> Darren Cahill, garanția succesului - Performanța stabilită de antrenor după Australian Open

>> Mesajul lui Rafael Nadal după ce Jannik Sinner a devenit campion la Australian Open 2024

>> Jannik Sinner și mesajul special adresat părinților săi după ce a câștigat Australian Open 2024