​Proaspăt câștigător al primului său titlu de Grand Slam la Australian Open 2024, Jannik Sinner a anunțat că s-a retras de pe tabloul principal al turneului de la Marsilia. Competiția franceză face parte din categoria ATP 250.

Darren Cahill si Jannik SinnerFoto: Felice Calabrò / IPA / Profimedia

Jannik Sinner s-a retras de la ATP Marsilia de săptămâna viitoare - Are nevoie de odihnă

Sinner a revenit spectaculos de la 0-2 la seturi în finala cu Daniil Medvedev de la Melbourne (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3), iar la doar câteva zile de la respectivul triumf a anunțat că se retrage de la turneul de la Marsilia.

Competiția franceză va debuta săptămâna viitoare, însă cu toate că mai este ceva timp până atunci Jannik a confirmat deja că nu va lua parte.

„Open 13 Provence, Sinner forfait", au precizat organizatorii francezi pe contul oficial de X (fosta Twitter).

Sunt discuții pentru o participare de ultim moment cu Alexander Zverev, germanul fiind semifinalist la Melbourne.

În absența lui Sinner, principal favorit al competiției ar putea fi Hubert Hurkacz, ocupant al locului 8 ATP și campion en-titre la Marsilia.

Open 13 Provence de la Marsilia va avea loc în perioada 5-11 februarie pe hard indoor, face parte din categoria ATP 250, oferă premii totale în valoare de €724,015, iar campionul en-titre este Hubert Hurkacz.

De știut:

  • Jannik Sinner a devenit primul jucător de tenis din Italia care a câștigat Australian Open.
  • Ultimul jucător din Italia care cucerise un trofeu de Grand Slam era Adriano Panatta la Roland Garros, ediția din 1976.
  • Daniil Medvedev este singurul jucător care a pierdut în două rânduri finala aceluiași turneu după ce a condus cu 2-0 la seturi (în 2022, era învins de Rafael Nadal tot la Melbourne).

>> Darren Cahill, garanția succesului - Performanța stabilită de antrenor după Australian Open

>> Mesajul lui Rafael Nadal după ce Jannik Sinner a devenit campion la Australian Open 2024

>> Jannik Sinner și mesajul special adresat părinților săi după ce a câștigat Australian Open 2024