Novak Djokovic este iarăși în atenția lumii tenisului după ce a refuzat testarea antidoping înaintea meciului cu Cameron Norrie, din sferturile Cupei Davis.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Marc Madiot crede că Novak Djokovic ar trebuie suspendat după incidentul de la Cupa Davis

După eliminarea Serbiei din semifinalele Cupei Davis, Novak Djokovic este din nou în atenția lumii tenisului.

Liderul mondial a refuzat testarea antidoping înaintea unui meci din faza sferturilor Cupei Davis, contra lui Cameron Norrie, iar sârbul a fost destul de vehement la adresa agenților, precizând că aceștia nu înțeleg tenisul.

După ce Serbia a fost învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis, Marc Madiot, fostul ciclist, a transmis că Nole ar trebui suspendat pe motiv că a refuzat testarea.

„În gama de produse dopante, există produse care pot fi detectate pe o perioadă extrem de limitată de timp. Dacă nu se efectuează un test înainte de începerea competiţiei, timpul din competiţie permite eliminarea urmelor de produs dopant. Detectarea este posibilă pentru un timp limitat în raport cu aportul.

Acesta este motivul pentru care a fost introdusă testarea înainte de competiţie. Este suprarealist să fii avertizat! Nu mai este un test neanunţat.

Avem dreptul de a testa înainte şi după o competiţie. El a refuzat testul înainte de competiţie. Dacă organizaţia antidoping îşi face treaba, Djokovici ar trebui suspendat. El a refuzat un test înainte de competiţie şi apoi a făcut un test după competiţie.

În ciclism, eşti testat, iar dacă refuzi, eşti testat pozitiv. Dacă eşti testat pozitiv, eşti sancţionat. Nu ai dreptul să refuzi un test, acestea sunt regulile.” - a declarat acesta, potrivit News.ro.