Italia s-a calificat în finala Cupei Davis, după ce perechea formată din Jannik Sinner și Lorenzo Sonego a învins în două seturi cuplul Novak Djokovic - Miomir Kecmanovic, scor 6-3, 6-4.

Jannik SinnerFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

>>> VIDEO Jannik Sinner, victorie incredibilă cu Novak Djokovic - A salvat trei mingi consecutive de meci

Italia va înfrunta Australia în finala Cupei Davis

În primul meci al zilei, Miomir Kecmanovic a trecut în trei seturi de Lorenzo Musetti, scor 6(7)-7, 6-2, 6-1.

Jannik Sinner a relansat lupta pentru locul în finala Cupei Davis, după ce a trecut extraordinar de Novak Djokovic, la capătul unui meci încheiat în două ore și 35 de minute.

Italianul clasat pe locul 4 în ierarhia ATP a câștigat primul act cu scorul de 6-2, însă liderul mondial a revenit în meci și a câștigat setul secund, cu 6-2.

În decisiv, lupta a fost una nebună, iar când Nole era aproape de victorie, Sinner a reușit să salveze 3 mingi consecutive de meci (la scorul de 4-5 și 0-40).

A fost momentul psihologic al partidei, iar italianul s-a impus în cele din urmă și a trimis meciul la decisivul de dublu.

Acolo, Sinner a făcut pereche cu Lorenzo Sonego, iar cei doi au jucat exemplar în fața cuplului format din Novak Djokovic și Miomir Kecmanovic.

După un prim set bun, câștigat cu scorul de 6-3, cei doi jucători italieni au continuat să forțeze și în actul al doilea, iar calificarea a venit la capătul a o oră și 36 de minute de joc.