În ultima confruntare din sferturile de finală ale Cupei Davis, Serbia a trecut fără probleme de Marea Britanie, scor 2-0 și se pregătește de penultimul act al competiției.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Serbia – Marea Britanie 2-0 în Cupa Davis – Novak Djokovic l-a învins pe Cameron Norrie

Cu un titlu în palmares (2010) și o finală pierdută (2013), Serbia a eliminat mult mai titrata Marea Britanie (10 titluri) în sferturile Cupei Davis.

Primul duel a fost unul încins, între Miomir Kecmanovic (55 ATP) și Jack Draper (60 ATP), decis de sârb după două seturi câștigate la tiebreak, scor 7-6(2), 7-6(6).

În lipsa fostului lider mondial Andy Murray, care a declarat forfait, Novak Djokovic l-a întâlnit pe Cameron Norrie (18 ATP).

Nole câștigat categoric după două seturi și o oră și 41 de joc, scor 6-4, 6-4.

Calificarea în semifinale îl va aduce din nou pe Novak Djokovic față în față cu Jannik Sinner, la mai puțin de o săptămână după finala Turneului Campionilor.

După 2-0 în meciurile de simplu, partida de dublu între perechile Novak Djokovic / Dusan Lajovic și Joe Salisbury / Neal Skupski nu s-a mai disputat.

Semifinalele Cupei Davis

Finlanda – Australia

Italia – Serbia

Faza finală a Cupei Davis are loc în perioada 21-26 noiembrie, în „Martin Carpena” (sală cu o capacitate de 11.300 de locuri) din Malaga, pe hard indoor.