​Novak Djokovic a fost omul care a calificat Serbia în semifinalele Cupei Davis, însă sârbul s-a dezlănțuit la adresa agenților anti-doping, care l-au testat cu aproximativ o oră înaintea meciului cu Cameron Norrie.

Novak DjokovicFoto: Scott Stuart / AP / Profimedia

>>> ITIA și cazul momentului: Arbitru de tenis, suspendat zece ani și jumătate

Novak Djokovic, testat înaintea meciului cu Cameron Norrie la Cupa Davis

Novak Djokovic nu a avut nicio emoție în duelul cu Cameron Norrie și l-a învins pe reprezentantul Marii Britanii cu un dublu 6-4.

Cu aproximativ o oră înaintea meciului care a calificat Serbia în semifinalele Cupei Davis, Nole a fost testat anti-doping, iar liderul ATP a reacționat dur la adresa agenților.

„Nu am făcut încă un control anti-doping complet, încă nu mi-au luat o probă de sânge. Un domn stătea într-un colț și mă urmărea ore întregi. Am avut o discuție cu el pentru că în 20 de ani de carieră nu mi s-a mai întâmplat așa ceva, nu am mai pățit.

Am primit o notificare cu o oră și jumătate înainte de meci. Am rutina mea și nu am nevoie să fiu distras. Să mă gândesc la recoltarea de sânge, să mă gândesc dacă voi putea să dau o probă de urină… O decizie complet ilogică. Când am vorbit cu reprezentantul agenției anti-doping, mi-au spus că motivul este că va fi foarte târziu după meci și, de asemenea, pentru a da timp celeilalte echipe naționale să se odihnească, dar apoi le-am spus că învingătorul duelului din această seară nu va juca mâine.

Întotdeauna am susținut testarea, dar nu înainte de meci. Ce va schimba asta? Voi fi acolo când se termină meciul, testați-mă atunci. Urmează un test de sânge. Sper că vor schimba acest ritual. Este interesant că agenția anti-doping este o companie privată. Ar trebui să existe o discuție, ca organizație mondială, în cadrul ecosistemului nostru, ca să spun așa, să avem propria noastră agenție.

Nu știu ce să adaug, probabil că tot ce spun va fi interpretat diferit. Acest lucru este scandalos. Nu este nimic de ascuns, dar există și niște limite. Ei nu înțeleg ce se întâmplă aici. Nu înțeleg sportul, nu înțeleg unde se află.” - a transmis Novak Djokovic, potrivit Eurosport.

>>> „Ultimul dans” pe care și-l dorește Novak Djokovic