Serbia a ratat șansa de a se califica în finala Cupei Davis, după ce perechea formată din Novak Djokovic și Miomir Kecmanovic a fost învinsă în două seturi de cuplul Jannik Sinner - Lorenzo Sonego.

Novak DjokovicFoto: Stefano Guidi / Zuma Press / Profimedia

Novak Djokovic a ratat 3 mingi de meci în duelul direct cu Jannik Sinner

Novak Djokovic nu a putut trece peste eșecul din semifinalele Cupei Davis, asta după ce a avut 3 mingi de meci în duelul direct cu italianul Jannik Sinner.

Cu toate că ziua începuse bine pentru Serbia, după ce Miomir Kecmanovic l-a învins pe Lorenzo Sonego, liderul ATP nu a reușit să îl învingă pe Sinner, în ciuda faptului că a avut trei șanse de a tranșa disputa directă.

S-a ajuns la duelul decisiv la dublu, acolo unde Sinner și Sonego au avut câștig de cauză, reușind să se impună în două seturi, scor 6-3, 6-4.

La finalul disputei, Djokovic și-a asumat responsabilitatea eșecului suferit în fața Italiei și i-a felicitat pe cei doi adversari pentru meciul bun făcut.

„Felicit Italia, au meritat să se califice. Mai ales Jannik, aproape că nu a ratat deloc. Pentru mine, personal, este o mare dezamăgire. Îmi asum responsabilitatea pentru cele trei mingi de meci ratate. Sunt o tragedie. Când pierzi pentru țara ta, gustul amar este și mai mare, dar ce putem face? Să mergem înainte. A fost un an grozav pentru mine, dar nu s-a încheiat cum mi-aș fi dorit.

La acest nivel, împotriva unui astfel de jucător, totul se întâmplă rapid. A servit extrem de bine, a nimerit punctele. Trebuie să i se acorde credit. Știm că are unul dintre cele mai rapide forehand-uri. Nu m-a surprins modul în care a servit. Cunosc calitatea lui Jannik. Ori de câte ori a avut nevoie, și-a găsit serviciul.” - a declarat Nole.