​Simona Halep a fost suspendată patru ani de ITIA, iar toată lumea se întreabă cum a ajuns fosta lideră WTA în această situație. Având în vedere faptul că sportivii sunt (sau ar trebui să fie) atenți la substanțele care ajung în corpul lor, există voci care au dat vina pe echipa lui Patrick Mouratoglou, antrenorul româncei.

Patrick MouratoglouFoto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

>> Patrick Mouratoglou, după verdictul în cazul Simonei Halep: „Mare păcat. Sper că TAS va vedea adevărul”

Patrick Mouratoglou se apără: „Este uimitor a face acest tip de comentarii fără a cunoaște dosarul”

Mouratoglou a emis un comunicat prin care și-a exprimat surprinderea față de decizia luată de ITIA în procesul Simonei Halep, iar postarea sa a stârnit reacții pe platforma X (fosta Twitter).

Unul dintre comentarii, în care autoarea încerca să găsească vinovații din acest caz, i-a atras atenția antrenorului francez.

​„Este amuzant. Sportivii sunt găsiți vinovați, dar niciodată nu iau vreo substanță în mod voluntar. Ești un sportiv de nivel înalt și e nevoie să fii atent la ce poți mânca, bea sau lua ca vitamine… asta nu face parte din meseria ta!?

Poate fi doar pentru că s-a dopat sau pentru că a ingerat ceva fără să știe, dar analizele de sânge sunt acolo. Cazul ei poate servi ca exemplu, dar este dificil să nu îți pui întrebări”, a scris Aurélie V.

Deranjat de acest comentariu, Mouratoglou a afirmat că asemenea insinuări nu-și au locul, mai ales venind din partea cuiva care nu are acces la informații reale din acest caz.

„În calitate de jurnalist, a face acest tip de comentarii fără a cunoaște dosarul este uimitor” - Patrick Mouratoglou pe X (fostul Twitter).

Mesajul lui Patrick Mouratoglou după anunțul suspendării Simonei Halep: „Nu îmi vine să cred”

„Nu îmi vine să cred ce decizie a luat astăzi ITIA în cazul Simonei. Sunt extrem de șocat, și am fost pe durata întregului an, de metodele și de comportamentul unei organizații care ar trebui să trateze jucătorii în mod egal și să lupte pentru stabilirea adevărului. Iată ce vreau să spun:

1. Știu cât de integră este Simona și nu am niciun dubiu. Nu a luat niciodată vreo substanță interzisă.

2. Am stat alături de ea pe durata celor două zile de audieri și NU ÎMI VINE SĂ CRED că Tribunalul a ajuns la această decizie în urma dovezilor și a argumentelor prezentate

3. ITIA a fost nedreaptă pe durata procesului, iar acest lucru este total inacceptabil.

4. Sper ca Simona să aibă succes la TAS. E singurul Tribunal care nu este controlat de ITIA.

Nu cred că ITIA a căutat adevărul în cazul Simonei și nu cred că au tratat-o într-un mod acceptabil. Sper ca WTA, ATP și PTPA vor face tot ce pot pentru a schimba un sistem care distruge carierele jucătorilor nevinovați” - Patrick Mouratoglou pe X (fostul Twitter).

De știut:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep , suspendată patru ani în procesul de dopaj - Final de carieră?

>> Simona Halep, prima reacție după suspendare: „Sunt şocată şi extrem de dezamăgită / Lupta mea continuă. Voi urma toate căile legale”

>> Ce este Roxadustat, substanța care i-a adus Simonei Halep o suspendare de patru ani

>> Fost antrenor al Simonei Halep, șocat după anunțul suspendării: „Am crezut că în curând o să joace”

>> Reacția celor de la WTA, după suspendarea Simonei Halep: „Este important ca sportivii să cunoască regulile”

>> Ilie Năstase, suspendarea drastică a Simonei Halep și comparația cu cazul Sharapovei

>> Postarea lui Darren Cahill după ce ITIA a suspendat-o 4 ani pe Simona Halep

>> Ilie Năstase, replică tăioasă după postarea Serenei Williams: „Să recunoască că au prins-o și pe ea dopată