Ilie Năstase (77 de ani) a comentat pe marginea suspendării de patru ani primită de Simona Halep în procesul de dopaj. Fostul lider ATP face o comparație între cazul Mariei Sharapova și cel al Simonei și este de părere că altfel ar fi fost judecată Halep dacă ar fi fost americancă.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

Ilie Năstase: „Dacă Halep ar fi fost americancă nu avea parte de acest tratament”

Vorbind despre vestea suspendării de patru ani primită de Simona Halep, Ilie Năstase este de părere că lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă Halep ar fi fost americancă.

„Drastic! Sharapova a făcut mai mult și a luat doar un an și un pic. În fine. Probabil, dacă era americancă nu avea parte de acest tratament.

Are șanse (n.r. să revină pe teren), nu uită tenisul atât de repede. Oricum, cred că va face apel, am înțeles că ar putea să fie doi ani...

Să vedem ce va urma. Repet, e prea drastic, nu cred că... Să sperăm că va fi bine pentru Simona, până la urmă” - Ilie Năstase, pentru gsp.ro.

„Suspendarea fostului număr unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. Cazul rămâne subiectul unui apel”, se precizează, printre altele, în comunicatul ITIA.

Singura cale de atac pe care fosta lideră WTA o mai are este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Dacă suspendarea dată marți rămâne în picioare, putem vorbi de finalul carierei (Halep va împlini 32 de ani pe 27 septembrie).

Tribunalul independent Sport Resolutions a menţionat că a primit aproximativ 8.000 de pagini de material ştiinţific din partea jucătoarei şi a ITIA.

Cazul Mariei Sharapova

Vestea că Maria Sharapova a fost depistată pozitiv a apărut în data de 7 martie 2016, atunci când rusoaica a organizat o conferință de presă la Los Angeles. Substanța interzisă depistată a fost meldonium.

Rusoaica a primit inițial o suspendare de doi ani, dar aceasta a fost redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne la 15 luni.

De știut:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.