Serena Williams a postat un mesaj după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep, iar Ilie Năstase nu a întârziat să-i ofere o replică multiplei campioane de Grand Slam.

Serena WilliamsFoto: imageSPACE / ddp USA / Profimedia

Ilie Năstase și mesajul dur adresat Serenei Williams după ce americanca a comentat la adresa suspendării primite de Simona Halep

>> VIDEO Primele imagini cu Simona Halep după anunțul suspendării de 4 ani

După ce ITIA a anunțat că Simona Halep a fost suspendată 4 ani, Serena Williams a postat următorul mesaj pe contul de X (fost Twitter): „8 este un număr mai bun”.

S-a comentat că fosta lideră WTA face referire la titlul de la Wimbledon pierdut în 2019 în favoarea Simonei Halep (ar fi fost al optulea la All England Club) sau că americanca și-ar fi dorit opt ani de suspendare și nu patru pentru româncă.

Chestionat pe marginea mesajului trimis pe rețelele sociale de Serena, Ilie Năstase a avut un punct de vedere critic la adresa americancei.

„Ar trebui să recunoasă că au prins-o și pe ea o dată și nu au suspendat-o pentru că e americancă. S-a mai spus că dacă se dă numele Serenei, vor pleca sponsorii și uite așa!

Spuneți-i din partea mea să se uite cum arăta când era mai tinerică și cum arată acum. Să nu zică că sunt rasist. Credeți că natural se poate face o persoană cu mușchii așa, cum îi are ea? A fost prinsă dar nu i s-a facut nimic pentru că e americancă și că pleacă sponsorul. Acesta a fost motivul.

Dacă ea recunoaște treaba asta, s-ar putea să-i dea titlurile, altfel nu. Nu există riscul ăsta (n.r. ca Simona Halep să piardă titlul de la Wimbledon, cucerit în 2019).

A fost testată de mai multe ori după Wimbledon și înainte, nu există riscul ăsta. Ea încearcă acum să o întoarcă într-un fel, că a bătut-o clar cu 6-2, 6-2, să spună că din cauza asta a pierdut. Dar nu merge” - Ilie Năstase pentru ProSport.

„Eu sunt de atâta timp în tenis și n-am auzit de o suspendare de patru ani. E prima oară când aud. De la Sharapova, de la cine vreți, s-a dat maxim 1 an.

Nu înțeleg de ce nu dau explicații de ce le-a luat atâta timp. Aici e problema. De ce, domne, la Sharapova s-a dat în câteva zile, eu m-am dus cu domnul Țiriac ne-a judecat în câteva zile, nu înțeleg de ce aici a durat un an.

Au zis că 51 de capete de acuzare. Păi dacă erau 51, te apuci în fiecare zi de un capăt, 51 de zile. Dar nu 360, aproape 400″, a adăugat cel supranumit „Nasty”.

„Să meargă azi la TAS. Ea știe ce are mai bine de făcut și după mine ar trebui să meargă azi”, a conchis Ilie Năstase.

De știut:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și

>> Simona Halep , suspendată patru ani în procesul de dopaj - Final de carieră?

>> Simona Halep, prima reacție după suspendare: „Sunt şocată şi extrem de dezamăgită / Lupta mea continuă. Voi urma toate căile legale”

>> Ce este Roxadustat, substanța care i-a adus Simonei Halep o suspendare de patru ani

>> Fost antrenor al Simonei Halep, șocat după anunțul suspendării: „Am crezut că în curând o să joace”

>> Reacția celor de la WTA, după suspendarea Simonei Halep: „Este important ca sportivii să cunoască regulile”

>> Ilie Năstase, suspendarea drastică a Simonei Halep și comparația cu cazul Sharapovei

>> Postarea lui Darren Cahill după ce ITIA a suspendat-o 4 ani pe Simona Halep

>> Patrick Mouratoglou, după verdictul în cazul Simonei Halep: „Mare păcat. Sper că TAS va vedea adevărul”