Primele reacții după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep au început să apară. Fostul jucător Andrei Pavel s-a declarat uimit de durata suspendării, pe care o consideră nedreaptă.

Andrei PavelFoto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

>> Ilie Năstase, suspendarea drastică a Simonei Halep și comparația cu cazul Sharapovei

Andrei Pavel, despre suspendarea Simonei Halep: „Șocant și nedrept”

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat marți suspendarea Simonei Halep pentru o perioadă de patru ani.

Fost antrenor al Simonei, Andrei Pavel a oferit o primă reacție la aflarea veștii.

„Cum? Eu sunt pur și simplu șocat, sunt la volan, în drum spre Constanța, la un concurs de juniori, avem și Cupa Davis în week-end. Sunt absolut șocat. Nu am cuvinte, crede-mă că nici nu știu ce să spun. Șocat la maximum! Îmi pare foarte rău, nici nu poți să-ți imaginezi. Nici nu se înțelege pentru ce și cum.

Acum chiar nu știu pot să spun. Patru ani mi se pare ceva... Eu nu am mai auzit pentru ceva de genul acesta. Sunt absolut fără niciun pic de cuvânt. Încă o dată, e ceva șocant. Ăsta e singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun.

Eu am crezut că în curând o să joace. Era o motivație în plus... Când o vezi pe Wozniacki revenind, la fel și Osaka. Era o motivație pentru Simona să reînceapă. Șocant și nedrept!” – a declarat Pavel pentru GSP.

De știut:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> BREAKING Simona Halep , suspendată patru ani în procesul de dopaj - Final de carieră?

>> Ce este Roxadustat, substanța care i-a adus Simonei Halep o suspendare de patru ani