Organizatorii de la US Open au anunțat programul zilei de vineri, 1 septembrie, iar Sorana Cîrstea o va întâlni pe Elena Rybakina în turul al treilea de la Flushing Meadows.

Sorana CirsteaFoto: Brad Penner / AP / Profimedia

>> VIDEO ​US Open 2023 - Patricia Țig, eliminată de a treia favorită în turul al doilea

Sorana Cîrstea - Elena Rybakina, în sesiunea de seară de pe arena Louis Armstrong

Favorită 30 la Grand Slamul american, Cîrstea se va duela cu Rybakina în al doilea meci din sesiunea de seară de pe arena Louis Armstrong. Reprezentanta Kazahstanului se află în prezent pe locul 4 mondial, iar cel mai sus a fost pe 3 (12 iunie 2023).

În sesiunea de zi vor avea loc meciurile Muchova - Townsend, Swiatek - Juvan și Mannarino - Tiafoe, iar în sesiunea de seară (de la 02:00, ora României) se vor juca partidele Mensik - Fritz și Rybakina - Cîrstea.

Astfel, meciul dintre Cîrstea și Rybakina ar putea începe undeva în jurul orei 04:00 (ora României). Meciul va fi în direct pe Eurosport.

În vârstă de 24 de ani, Elena a câștigat Wimbledon 2022 și jucat în finala Australian Open 2023. Cel mai bun rezultat la US Open este prezența în turul al treilea (2021), iar la Roland Garros a ajuns până în sferturi (2021).

Tot vineri, în al treilea meci de pe Terenul 13, Gabriela Ruse și ucraineanca Marta Kostyuk (favorite 14) vor juca împotriva echipei Irina Khromacheva / Daria Saville. Meciul din turul doi al probei de dublu va începe în jurul orei 21:30 (ora României).

De știut:

  • Prin calificarea în turul al treilea, Cîrstea și-a asigurat un premiu în valoare de 191.000 de dolari și 130 de puncte în clasamentul WTA.
  • Sorana a mai ajuns în turul trei la Flushing Meadows la edițiile din 2009, 2019 și 2020.
  • Câștigătoarea meciului dintre Cîrstea și Rybakina va juca în turul următor cu învingătoarea partidei dintre chinezoaica Lin Zhu (44 WTA) și elvețianca Belinda Bencic (favorită 15).

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.

>> VIDEO Principalul favorit, calificare fără emoții în turul trei la US Open 2023

>> VIDEO Patricia Țig, imaginile zilei pe cea mai mare arenă de tenis din lume: „I will survive”

>> VIDEO Final de carieră pentru jucătorul care deține mai multe recorduri din circuitul ATP

>> Patrick Mouratoglou, concediat de Holger Rune - Detaliile oferite de mama jucătorului