Patricia Țig a fost învinsă clar de Jessica Pegula (6-3, 6-1) și s-a oprit în turul doi la US Open 2023, dar sportiva noastră s-a bucurat de timpul petrecut pe arena Arthur Ashe.

Patricia TigFoto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

>> VIDEO ​US Open 2023 - Patricia Țig, eliminată de a treia favorită în turul al doilea

Patricia Țig a dansat pe I will survive la US Open 2023

Ultimii ani au fost foarte dificili pentru Patricia (atât pe teren, dar și în afara acestuia), iar românca a început să danseze în momentul în care „I will survive” (hitul Gloriei Gaynor) s-a auzit pe cea mai mare arenă de tenis din lume.

Patricia Țig și eliminarea de la US Open 2023: „Am fost depășită de nivelul de joc, ăsta e adevărul”

După înfrângerea categorică suferită în turul doi de la US Open, Patricia a recunoscut că jocul ei suferă în această perioadă și nu a reușit să se ridice la nivelul adversarei.

„A fost un sentiment ciudat, interesant și foarte plăcut să joc pe cea mai mare arenă de tenis din lume. A fost un zumzet continuu, nu mă așteptam la asta, nu am știut că e un vibe așa... nu știu, ceva special.

N-am simțit nicio presiune din partea publicului, publicul a fost foarte imparțial. Bineînțeles că ea, făcând mai multe puncte decât mine, a fost aplaudată mai mult, dar m-am simțit susținută și apreciată.

Chiar am primit un kind reminder de la o persoană din public, cred că era 4-0, care mi-a spus să mă bucur de moment și m-a adus cumva înapoi la gândurile cu care am intrat pe teren.

M-am simțit un pic depășită pe teren, ăsta e adevărul. Ar fi cumva foarte nerealist să fi avut așteptări mai mari de la mine având în vedere cât de puțin tenis am jucat în ultimii doi ani și ceva. Cred că se simte, eu simt lipsa meciurilor la nivel înalt.

Fizic, clar am fost depășită de nivelul de joc, e foarte, foarte multă muncă pentru a te menține la nivelul ăsta și eu am de lucru la treaba asta” - Patricia Țig pentru Eurosport.

De știut:

  • Pentru prezența în turul al doilea, Țig va primi 70 puncte în ierarhia mondială și un cec în valoare de 123.000 de dolari. Românca se află pe locul 449 în clasamentul WTA Live.
  • Patricia a mai ajuns în turul doi la Flushing Meadows la ediția din 2020.
  • România mai este reprezentată doar de Sorana Cîrstea (turul al doilea, duel cu Elena Rybakina, a patra favorită).

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.

>> Sorana Cîrstea vs Elena Rybakina - Când va avea loc meciul din turul trei de la US Open 2023

>> VIDEO Final de carieră pentru jucătorul care deține mai multe recorduri din circuitul ATP

>> Patrick Mouratoglou, concediat de Holger Rune - Detaliile oferite de mama jucătorului