Caroline Wozniacki a suferit prima înfrângere după revenirea în tenis (a născut între timp doi copii), daneza fiind învinsă, scor 6-2, 7-5, de campioana en-titre de la Wimbledon, Marketa Vondrousova.

Caroline WozniackiFoto: Daniel Lea/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Caroline Wozniacki, învinsă la WTA Montreal de Marketa Vondrousova

Marketa Vondrousova i-a stricat planurile danezei, proaspăt campioana de la All England Club având câștig de cauză după un meci de o oră și 47 de minute.

Campioană la Australian Open 2018 (după o finală epică cu Simona Halep), Wozniacki nu a avut „armele” necesare să o invingă pe adversară, asta cu toate că în setul al doilea a fost la un moment dat la un game distanță (5-4) de a se impune.

Caroline și-a anunțat retragerea din tenis în ianuarie 2020, dar ulterior s-a răzgândit după nașterea celui de-al doilea copil.

Fostă lideră mondială, Wozniacki a putut participa la WTA 1000 de la Montreal după ce a primit un wild card din partea organizatorilor.

WTA Montreal, programul meciurilor din optimi

Iga Swiatek (1) vs Karolina Muchova (14)

Leylah Fernandez vs Danielle Colins

Jessica Pegula (4) vs Jasmine Paolini

Marketa Vondrousova (9) vs Coco Gauff (6)

Marie Bouzkova vs Daria Kasatkina (10)

Sloane Stephens vs Elena Rybakina (3)

Petra Kvitova (7) vs Belinda Bencic (12)

Liudmila Samsonova (15) vs Aryna Sabalenka (2)

„Omnium Banque Nationale” are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000 și oferă premii în valoare de 2.788.468 de dolari. Campioana en-titre la simplu este Simona Halep (2022), în timp ce la dublu s-au impus americancele Coco Gauff și Jessica Pegula.