Simona Halep a întâlnit duminică una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, dar fosta lideră mondială a demonstrat din nou că rămâne o adversară de temut și s-a impus în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, după o luptă de două ore și 16 minute de joc, scor 6-3, 2-6, 6-3. Eleva lui Patrick Mouratoglou a obținut la Toronto (WTA 1000) titlul cu numărul 24 din carieră.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Rezumatul finalei dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia:

De știut:

  • Pentru câștigarea turneului de la Toronto, Simona Halep va primi un cec în valoare de 439.700 de dolari și 900 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • Grație parcursului de la Toronto, Simona Halep va urca nouă poziții în clasamentul WTA și se va afla pe locul 6. La începutul anului, românca a anunțat că obiectivul ei în acest an este revenirea în Top 10 WTA.

  • Halep a câștigat de trei ori Rogers Cup (fosta denumire a competiției), în 2016, 2018 (la Montreal) și 2022 (la Toronto).

Traseul Simonei Halep la turneul de la Toronto

Turul I: 6-0, 6-2 vs Donna Vekic

Turul II: 6-4, 6-2 vs Shuai Zhang

Optimi: 6-2, 7-5 vs Jil Teichman

Sferturi: 6-4, 7-6(2) vs Cori Gauff

Semifinale: 2-6, 6-3, 6-4 vs Jessica Pegula

Finală: 6-3, 2-6, 6-3 vs Beatriz Haddad Maia.

Simona Halep, 24 de titluri în carieră

În vârstă de 30 de ani, Simona Halep a câștigat până acum în carieră 24 de titluri, două dintre acestea fiind de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019). Sportiva noastră a pierdut alte 18 finale.

2022 - Melbourne (WTA 250), Toronto (WTA 1000)

2020 - Roma (Premier 5), Praga (WTA International), Dubai (Premier)

2019 - Wimbledon (Grand Slam)

2018 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA)

2017 - Madrid (Premier Mandatory)

2016 - Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory),

2015 - Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory),

2014 - Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA)

2013 - Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor)

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-3, 2-6, 6-3, LiveTEXT în finala turneului de la Toronto

6-3 Simona câștigă cel mai frumos punct al meciului! Lovitură incredibilă din defensivă - și-a pasat adversara cu o execuție în cross. Încă un punct foarte muncit de Simona - Beatriz a trimis afară. Serviciu bun la mediană - trei mingi pentru titlu. Simona s-a apărat din nou foarte bine, dar a trimis prea lung. Beatriz returnează în fileu - Simona Halep este campioană la Toronto.

5-3 Lovitură perfectă în lung de linie. Beatriz încearcă să rămână în meci. Dublă a braziliencei (15-30). Halep trimite pe culoarul de dublu. Simona încearcă un lob, dar Beatriz închide punctul cu multă siguranță. Serviciu secund bun la mediană, meciul se prelungește.

5-2 Simona urmărește perfect mingea și lovește în contre-pied. Simona își incomodează adversara cu o lovitură cu mult kick (30-0). Simona trimite toate mingile înapoi, iar Beatriz până la urmă dă în fileu. Smash perfect - game alb pentru Halep.

4-2 Beatriz începe cu un serviciu bun. Încă unul. Haddad Maia o surprinde pe Simona și aceasta trimite pe culoarul de dublu (40-0). Beatriz acoperă bine la fileu și închide gameul.

4-1 Haddad Maia este agresivă, Simona comite două erori și va avea din nou o misiune dificilă în a-și apăra avantajul. Schimb lung, Beatriz ratează prima. Simona pune mingea în colțul terenului și Beatriz ajunge prea târziu. Brazilianca riscă, dar nu câștigă - Simona se poate desprinde. Simona se apără bine, Beatriz greșește.

3-1 Lovitură ratată de puțin de Simona. Serviciu foarte puternic al braziliencei. Simona luptă pentru fiecare putin, atmosfera este una foarte tensionată (30-30). Halep trimite departe de adversară, aceasta se întinde, dar nu mai poate trimite înapoi în terenul româncei - minge de break. Beatriz ratează.

2-1 Simona începe slab gameul, Beatriz conduce cu 30-0. Punct foarte important câștigat de Simona. Halep se apără bine, dar ratează lovitura în cross. Mingea lovește banda fileului, Beatriz atacă și vine la fileu, dar Simona o pasează superb. Raliu lung, Beatriz clipește prima (40-40). Simona se apără incredibil, trimite multe mingi înapoi, dar tot ea greșește prima. Încă o minge de break ratată de braziliancă. Retur ratat. Încă un punct foarte intens, ambele jucătoare aleargă dintr-un colț în celălalt al terenului, dar Beatriz are câștig de cauză. Incredibil - Beatriz prinde linia de fund (reluarea oficială a confirmat acest lucru) și recuperează breakul.

2-0 Simona strânge pumnul, după ce a câștigat un punct spectaculos. Retur bun, Beatriz trimite în fileu cu reverul. Mingea trimisă de Simona este amortizată de fileu și Beatriz lovește decisiv. Simona pune presiune și face break.

1-0 Problemele la serviciu continuă pentru Simona. Beatriz pune presiune. Dublă a Simonei - minge de break. Simona salvează cu un prim serviciu bun. Încă o dublă... Simona revine și de această dată și obține o minge de game. Ajutată de adversară (care a trimis afară dintr-o poziție favorabilă), Simona închide un game dificil.

2-6 Beatriz începe bine gameul, serviciu puternic. Haddad Maia caută lovitura în lung de linie, dar ratează execuția. Beatriz prinde linia laterală, după o lovitură moale a Simonei. Încă o eroare a româncei - două mingi de set. Retur ratat de Simona, vom avea decisiv.

2-5 As și al Simonei. Forehand câștigător în lung de linie din partesa braziliencei. Simona este susținută din tribune, nu renunță încă la set (30-15). Lovitură prea lungă... Ratează și Beatriz. Simona își face gameul de serviciu.

1-5 Simona alternează momentele bune cu erorile neforțate, Beatriz se apropie de câștigarea setului. As Beatriz (184 km/h). Serviciu spre corpul Simonei, care nu mai poate face nimic.

1-4 Halep începe cursa de urmărire. Voleu câștigător de lângă fileu. Simona câștigă primul ei game din setul secund.

0-4 Schimb lung câștigat de Simona. Halep începe bine gameul, un break realizat acum ar însemna enorm. Lovitura Simonei se oprește în fileu. Haddad Maia egalează la 30. Beatriz este agresivă, trece în față și scoate un strigăt de luptă. Simona își deschide bine terenul, dar ratează complet de lângă fileu.

Beatriz își bandajează degetele în pauza dintre gameuri.

0-3 Beatriz este agresivă la retur, serviciul Simonei îi permite acest lucru. Haddad Maia forțează din nou, dar nu mai este la fel de precisă. Simona alunecă și trimite în banda fileului. Încă o dublă, Beatriz se desprinde...

0-2 Simona trimite aproape de linia de fund și o pune în dificultate pe Beatriz. Haddad Maia are atitudinea potrivită, încearcă să își revină după primul set pierdut și câștigă două puncte la rând. Simona se apropie de fileu și punctează (30-30). Lovitură prea lungă a braziliencei. Simona ratează returul pe serviciul secund. Încă o eroare a româncei. Scoasă în exterior, Halep ratează încă un retur.

0-1 Beatriz găsește un retur în colțul terenului și egalează la 30. Beatriz face pasul la fileu și o pasează pe româncă - minge de break. Lovituri mult mai puternice ale braziliencei, care începe bine setul secund.

6-3 Halep începe bine și acest game de retur (Beatriz comite prea multe erori) și se apropie la două puncte de câștigarea setului. Prima dublă a braziliencei - două mingi de set. Lovitură superbă de rever în cross a Simonei, care câștigă primul set.

5-3 Simona joacă excelent în aceste momente, Beatriz pare dărâmată complet, nu mai are răspunsurile potrivite pentru execuțiile româncei. Încă o eroare a braziliencei și Simona se desprinde.

4-3 Beatriz pune din ce în ce mai rar primul serviciu în teren și Simona profită din plin (15-30). Haddad Maia lovește puternic cu reverul și Simona nu mai poate trimite înapoi. Simona returnează excelent, pune presiune pe adversară și trece în față.

3-3 Simona și-a ridicat vizibil nivelul, pune mult mai multe probleme (a mai reparat și serviciul). Lovitură superbă în lung de linie. Simona închide gameul cu un as.

2-3 Beatriz caută loviturile decisive, dar pare să-și fi pierdut din acuratețe (15-30). Brazilianca avea tot terenul în față, dar a trimis prea lung - două mingi de rebreak. Simona lovește cu rama și pierde o ocazie bună. Beatriz trimite aproape de linia de fund și o incomodează pe Simona (40-40). Halep face pasul în teren și punctează cu un forehand aproape de linie. Simona răspunde bine unui atac al braziliencei și recuperează breakul.

1-3 Încă o dublă a Simonei, care nu își poate regla serviciul. Haddad Maia returnează în fileu pe serviciul secund al româncei. Simona găsește două servicii bune și conduce cu 40-15. Halep plasează bine serviciul al doilea și câștigă primul ei game.

0-3 Simona încearcă să revină rapid și conduce cu 30-0 la retur. Beatriz profită de erorile româncei și egalează la 30. Simona ratează două mingi de rebreak și Beatriz se distanțează.

0-2 Simona alternează momentele bune cu dublele greșeli cu care ne-a obișnuit în această săptămână (a comis deja 3 în primul game de serviciu din acest meci). Break pentru Beatriz.

0-2 Meciul a început. Beatriz câștigă primul punct, dar scapă de sub control a doua lovitură (15-15). Puțin noroc pentru braziliancă - mingea a lovit banda fileului și a căzut în terenul româncei. Beatriz își face cu ceva emoții serviciul.

Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.

Sunt 25 de grade Celsius la Toronto, vântul bate cu 18 km/h.

Cele două jucătoare se află la încălzire.

Partida va începe de la ora 20:30.

Cine este Beatriz Haddad Maia

Beatriz are 26 de ani, fiind născută pe 30 mai 1996. Are 1.85 metri și este o jucătoare de mâna stângă. A câștigat în total din tenis $1,923,331 și ocupă în acest moment locul 24 WTA.

Este antrenată de Rafael Paciaroni și a obținut primele titluri WTA după ce s-a impus la Nottingham și Birmingham în 2022.

Este de asemenea și o jucătoare de dublu, ea câștigând patru turnee: Nottingham (2022, alături de Zhang), Sydney (2022, alături de Danilina), Bogota (2017, alături de Podoroska) și Bogota (2015, alături de Goncalves).

Simona Halep vs Beatriz Haddad Maia 3-1

Halep și Haddad Maia s-au întâlnit de patruori, iar sportiva noastră s-a impus în trei meciuri.

2022, Toronto: 6-3, 2-6, 6-3 pentru Halep

2022, Birmingham: 6-3, 2-6, 6-4 pentru Hadad Maia

2022, Australian Open: 6-2, 6-0 pentru Halep

2017, Wimbledon: 7-5, 6-3 pentru Halep.