​În ultima perioadă au apărut tot mai multe informații care au vorbit despre faptul că Simona Halep este tot mai aproape de o revenire pe terenul de tenis. Un verdict nu a fost însă dat în procesul de dopaj al fostei lidere WTA, iar ITIA a oferit o reacție după toate zvonurile lansate în spațiul public.

Simona HalepFoto: Vaughn Ridley / Getty images / Profimedia

>> Detalii interesante despre Roxadustat, substanța interzisă pentru care Simona Halep este suspendată de luni bune

ITIA spune că nu a fost luată nicio decizie în procesul de dopaj, iar Simona Halep este în continuare suspendată provizoriu din tenis

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a precizat într-un răspuns pentru Antena 3 că o decizie nu a fost luată în cazul Simonei Halep.

„Vă promit că încă nu a fost pusă la dispoziția nimănui nicio decizie (n.r. în procesul de dopaj al Simonei Halep).

În lista US Open, ea este marcată în mod clar ca fiind suspendată provizoriu și, prin urmare, dacă va rămâne suspendată, va fi retrasă. Dacă nu este, ea poate concura” - răspunsul ITIA pentru sursa citată.

Un răspunsul oficial din partea Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb, ar urma să fie prezentat în următoarele zile.

Regulamentul WTA și cum ar putea reveni Simona Halep pe teren

Conform jurnalistului Daniel Radu, o jucătoare care execută o perioadă de suspendare nu poate să fie înscrisă automat la turneele de Grand Slam.

Astfel, ar exista două posibile variante pentru care românca ar putea reveni cât mai curând pe teren:

  • suspendarea provizorie i-ar fi fost ridicată definitiv
  • ar fi primit o suspendare mai mică de un an de zile.

În cazul unui verdict favorabil Simonei Halep, este de așteptat ca ITIA să se adreseze Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona Halep, antrenându-se pentru revenirea pe teren

>> Președintele FR Tenis și cazul de dopaj al Simonei Halep: „Și dacă ar fi curată, tot o vor sancționa”

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă

>> VIDEO Simona Halep, prima postare după ce a apărut pe lista jucătoarelor înscrise la US Open 2023

>> Surpriză mare: Simona Halep, trecută de organizatori pe lista participantelor la US Open