Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, este în continuare primită cu ostilitate în vestiar și a afirmat că a avut discuții ciudate cu membrii din staffurile sportivelor din Ucraina.

Aryna SabalenkaFoto: Thomas COEX / AFP / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 441. Toate evenimentele de miercuri, 10 mai, sunt LiveText pe HotNews.ro.

Aryna Sabalenka nu se simte vinovată pentru că „nu le-a greșit cu nimic ucrainenilor”

Campioană la Madrid, sportiva din Belarus spune că nu are nicio influență asupra situației politice și că este nedrept să fie judecată pentru acțiunile conducătorilor țării sale. Aryna poate juca în circuitul WTA, dar sub drapel neutru.

„Cei care ne urau înainte pentru locul de unde venim încă ne urăsc. Situația în vestiar nu s-a schimbat și nu cred că se va schimba din cauza războiului.

Sunt fericită că ni se permite să jucăm, că WTA face tot ce poate pentru a gestiona această situație cât mai bine. Dar asta e tot.

Singurul lucru care se schimbă pentru mine este că nu mă mai gândesc la asta, încep doar să mă concentrez pe mine și să realizez că nu le-am greșit cu nimic ucrainenilor.

Abia acum încep să înțeleg că nu este vina mea, nu este vina jucătoarelor din Rusia sau a sportivilor din Belarus. Suntem doar sportivi...

Din păcate, nu avem niciun control asupra acestei situații. Oamenii așteaptă ceva de la noi, dar noi nu putem face nimic” - Aryna Sabalenka într-o conferință de presă de la Roma.

>> Aryna Sabalenka, declarațiile despre războiul din Ucraina și reproșul lui Lukașenko

Aryna Sabalenka (favorită 2) este acceptată direct în turul al doilea la turneul „WTA 1000” de la Roma și o va întâlni pe americanca Sofia Kenin (134 WTA, campioană la Australian Open 2020).

WTA Roma are loc în perioada 9-20 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $3.572.618 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana ultimelor două ediții este Iga Swiatek.

>> Aryna Sabalenka reacționează după ce a fost dată drept exemplu de Lukașenko

>> Aryna Sabalenka și mesajul primit după ce a vorbit despre ura îndreptată spre ea în vestiarele WTA​