Războiul din Ucraina lasă urme aproape peste tot, iar Aryna Sabalenka (a doua jucătoare a lumii) vorbește despre „multă ură” pe care o simte în vestiarele din circuitul WTA în ultima perioadă.

Aryna SabalenkaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 392. Toate evenimentele de miercuri, 22 martie, sunt LiveText pe HotNews.ro.

Aryna Sabalenka și ura pe care o resimte în circuitul WTA din partea ucrainenilor

Campioană en-titre la Australian Open, Sabalenka precizează că lucrurile nu sunt deloc normale în circuitul mondial feminin, acolo unde simte multă ură din partea staff-urilor sportivelor ucrainene.

„A fost foarte greu pentru mine, pentru că nu m-am mai înfruntat niciodată cu atât de multă ură în vestiare. Evident, pe Instagram sunt mulţi oameni care te urăsc atunci când pierzi un meci, dar ce am trăit în vestiar nu am mai trăit niciodată.

Nu ne-am certat, dar au existat conversaţii ciudate, nu cu fetele, ci cu membrii staff-urilor lor. A fost o perioadă grea, dar acum este mai bine” - Aryna Sabalenka.

>> Campioana de la Australian Open și lipsa vinovăției pentru sportivii din Rusia și Belarus

A doua jucătoare a lumii are dreptul să joace în circuitul WTA, dar sub drapel neutru (este din Belarus).

„Mi-a fost foarte greu să înţeleg că sunt atât de mulţi oameni care mă urăsc fără motiv. Eu nu am făcut nimic.

Am înţeles că nu este vina mea şi că nu le-am făcut niciun rău. Şi sunt sigură că este la fel situaţia în cazul altor sportive din Belarus sau Rusia.

Mi-am dat seama de asta, că sunt emoţii pe care trebuie să le ignor, să mă concentrez pe mine, nu pot controla emoţiile altora”, a conchis Sabalenka.

Șeful WTA, acuzat că susține războiul din Ucraina - Mărturia unei jucătoare de top