Aleksandr Lukașenko a lăudat-o pe Aryna Sabalenka la începutul lunii aprilie, iar a doua jucătoare a lumii a comentat efectul avut de discursul președintelui belarus în vestiarele WTA și pe rețelele de socializare.

Aryna SabalenkaFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 420. Toate evenimentele de miercuri sunt LiveText pe HotNews.ro.

Aryna Sabalenka: „Dacă pe ucraineni îi ajută să mă urască, sunt bucuroasă să-i ajut”

Campioana de la Australian Open a afirmat din nou că nu vrea să se implice în politică și a spus că ucrainenii sunt liberi să o urască dacă asta îi va face să se simtă mai bine.

„Sunt destul de sigură că asta nu ajută. Nu știu, nu știu ce să spun, pentru că e liber să poată să comenteze jocul meu, poate să comenteze orice vrea. Din nou, nu am nimic de-a face cu politica. Sunt doar un atlet... da, din Belarus, dar eu încerc doar să fac tot ce pot în sportul meu.

Încerc doar să mă concentrez asupra mea. Dacă ucrainenii mă urăsc mai mult după discursul lui, atunci ce pot face? Dacă se simt mai bine că mă urăsc, sunt bucuroasă să-i ajut cu asta. Dacă aș putea opri războiul, aș face-o, dar din păcate nu este în mâinile mele și nu este în controlul meu.

Încerc doar să rămân cât mai puțin pe internet, pentru a nu vedea valul de ură. Vreau să mă concentrez pe mine și pe jocul meu și să stau cât mai departe de această discuție” - Aryna Sabalenka, într-o conferință de presă de la Stuttgart.

Organizatorii de la Wimbledon au interzis participarea sportivilor din Rusia și Belarus la ediția din 2022 a Grand Slamului londonez, însă aceștia vor putea juca în acest an ca „neutri” şi respectându-se anumite condiţii.

>> A doua jucătoare a lumii din WTA și războiul din Ucraina: „Atât de multă ură în vestiare”

Lesia Tsurenko a refuzat recent să joace contra Arynei la Indian Wells. Sportiva din Ucraina a pus totul pe seama unui atac de panică după o discuție cu șeful WTA despre războiul din țara sa. Sabalenka a vorbit la o conferință de presă despre acest incident și a spus, printre altele, că sportivii din Rusia și Belarus nu au nicio vină pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina.

>> Aryna Sabalenka și mesajul primit după ce a vorbit despre ura îndreptată spre ea în vestiarele WTA​