Aryna Sabalenka (a doua jucătoare a lumii) a vorbit despre ura pe care o resimte în vestiarele WTA din cauza naționalității sale, iar o colegă de circuit i-a sărit în ajutor sportivei din Belarus.

Aryna SabalenkaFoto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 411. Toate evenimentele de luni sunt LiveText pe HotNews.ro.

Ons Jabeur, mesaj de susținere pentru Aryna Sabalenka

Campioană la Charleston, Ons Jabeur consideră că tratamentul primit de Sabalenka nu este unul corect.

​„Am fost foarte fericită pentru Aryna când a câştigat Australian Open. Ştiu cât s-a chinuit, ştim cu toţii ce se întâmplă în vestiar. În plus, şi oamenii sunt răi cu comentariile lor în social media. Respect enorm pentru Aryna, mi-aş dori ca toţi ceilalţi să nu mai judece atât de repede” - Ons Jabeur pentru Tennis Channel.

Tunisianca Jabeur, finalistă anul trecut la Wimbledon și la US Open, a continuat și a vorbit despre faptul că a fost desemnată Campioana Păcii la Premiile Pace și Sport.

„Uneori, ca jucători de tenis, uităm că suntem ființe umane și că este vorba doar despre un turneu, doar tenis, știți. Uneori jucătorii iau lucrurile personal și probabil că nu se salută sau ceva de genul acesta.

Pentru mine, după ce meciul s-a terminat, putem glumi pe seama lui, putem ieși la cină. Nu toți jucătorii sunt așa, dar sper că lucrurile se vor schimba. Simt că dragostea și pacea ar trebui să fie peste tot.

Puteți vedea că există lucruri mai rele în această viață. Suntem norocoși că avem mâncare și un loc unde să dormim și suntem norocoși să călătorim în toată lumea, așa că nu simt că trebuie să complicăm lucrurile și doar să zâmbim și să fim fericiți în fiecare zi” - Ons Jabeur, potrivit Sportskeeda.

>> Aryna Sabalenka, declarațiile despre războiul din Ucraina și reproșul lui Lukașenko

Aryna Sabalenka și ura pe care o resimte în circuitul WTA din partea ucrainenilor

Sabalenka precizează că lucrurile nu sunt deloc normale în circuitul mondial feminin, acolo unde simte multă ură din partea staff-urilor sportivelor ucrainene.

„A fost foarte greu pentru mine, pentru că nu m-am mai înfruntat niciodată cu atât de multă ură în vestiare. Evident, pe Instagram sunt mulţi oameni care te urăsc atunci când pierzi un meci, dar ce am trăit în vestiar nu am mai trăit niciodată.

Nu ne-am certat, dar au existat conversaţii ciudate, nu cu fetele, ci cu membrii staff-urilor lor. A fost o perioadă grea, dar acum este mai bine.

Mi-a fost foarte greu să înţeleg că sunt atât de mulţi oameni care mă urăsc fără motiv. Eu nu am făcut nimic.

Am înţeles că nu este vina mea şi că nu le-am făcut niciun rău. Şi sunt sigură că este la fel situaţia în cazul altor sportive din Belarus sau Rusia.

Mi-am dat seama de asta, că sunt emoţii pe care trebuie să le ignor, să mă concentrez pe mine, nu pot controla emoţiile altora” - Aryna Sabalenka.

>> Replica ucrainencei Marta Kostyuk după ce Aryna Sabalenka a spus că unele jucătoare sunt agresive cu ea