Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep nu a avut drept de participare la Australian Open 2023. Fosta lideră mondială a primit un mesaj de la legendara Chris Evert la doar două zile după încheierea primului Grand Slam al sezonului.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep și dopajul - Previziunea sumbră a legendarului John McEnroe

Românca este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

Într-o postare pe contul personal de Twitter, Chris Evert spune că se gândește la Simona Halep și că speră că este bine. De asemenea, fosta lideră WTA spune că de-abia așteaptă că situația în care este implicată Simona cu cazul de dopaj să se rezolve cât mai curând.

„Mă gândesc la Simona Halep, sper că este bine… Și sper că totul se va rezolva în curând…" - Chris Evert, pe contul personal de Twitter.

Cine este Chris Evert

Născută pe 21 decembrie 1954, la Fort Lauderdale, Florida, USA, Evert a urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA la data de 3 noiembrie 1975.

A câștigat în carieră 154 de turnee, dintre acestea 18 fiind de Grand Slam (două Australian Open, șapte Roland Garros, trei Wimbledon și șase US Open).

A adunat doar din premiile din tenis suma de $8.896.195. A avut 1304 victorii în carieră și a pierdut 144 de meciuri.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în anul 2011, rol pe care îl deţine şi în ziua de azi.

Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.

>> Șefa Agenției Naționale Antidoping vine cu clarificări despre situația actuală a Simonei Halep

Cazul Simonei va fi judecat de către Sports Resolution, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

S-ar putea să te intereseze și:

>> FOTO Simona Halep și echipa alături de care se pregătește la Dubai

>> Ion Țiriac și detaliile necunoscute despre situația actuală a Simonei Halep