​Simona Halep (31 de ani) este suspendată provizoriu pentru dopaj, iar John McEnroe a vorbit la microfonul Eurosport despre cazul în care este implicată fosta lideră WTA.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Românca este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

Final de carieră pentru Simona Halep dacă va fi găsită vinovată, spune John McEnroe

În intervenția pentru Eurosport, McEnroe crede că dacă Simona va fi găsită vinovată pentru dopaj, acesta va fi finalul carierei pentru câștigătoarea de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

„Simona a avut o carieră grozavă, dar, în mod evident, există un nor uriaș deasupra ei în acest moment. Așadar, cu toții vrem să știm, eu cu siguranță sper că este nevinovată.

Cred că întreaga lume a tenisului speră acest lucru, așa că, dacă acest proces se va desfășura cu rapiditate, va fi un lucru bun... dacă vom reuși să ajungem până la capăt și să aflăm ce s-a întâmplat cu adevărat.

Deci, în orice caz, sperăm că rezultatul va fi stabilit curând, pentru că este un lucru care îi va pune capăt carierei, practic, dacă va fi găsită vinovată.

Așadar, aștept cu nerăbdare rezultatele, pentru că este ceva la care nu vrei să iei parte dacă ești jucător, mai ales dacă ești nevinovat” - John McEnroe pentru Eurosport.

>> Șefa Agenției Naționale Antidoping vine cu clarificări despre situația actuală a Simonei Halep

Cazul Simonei va fi judecat de către Sports Resolution, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

>> Căderi importante în clasamentul WTA pentru jucătoarele din România după Australian Open