Novak Djokovic (35 de ani) se află într-o formă foarte bună după triumful de la Turneul Campionilor, iar Mats Wilander este convins că sârbul își poate prelungi cariera după ce a ratat două turnee de Grand Slam în acest an.

Novak DjokovicFoto: Antonio Calanni / AP / Profimedia

Nole s-a impus în ultimul act al turneului de la Torino în fața norvegianului Casper Ruud (7-5, 6-3) și va mai juca în acest sfârșit de an la un turneu demonstrativ, ce se va desfășura în Dubai.

Totuși, pe lângă celelalte turnee câștigate în acest an, fostul lider ATP a ratat și două Grand Slam-uri, din cauza faptului că a refuzat să se vaccineze anti-COVID-19.

Mats Wilander crede că anul 2022 l-ar putea determina pe Djokovic să-și prelungească cariera

Novak Djokovic a început greu anul 2022, după ce a ratat ocazia de a juca la Australian Open și chiar a fost expulzat din Australia. Totuși, chiar dacă nu a evoluat nici la US Open, Djokovic s-a impus la Wimbledon și cel mai important, la Turneul Campionilor disputat la Torino.

Suedezul Mats Wilander, un fost mare tenismen cu 7 turnee de Grand Slam câștigate, este de părere că acest an agitat îl poate motiva suplimentar pe Djokovic să își prelungească cariera și să rămână încă cel puțin doi ani în circuit.

„Novak a fost atât de aproape de a i se permite să meargă la Australian Open și atât de aproape de a i se permite să meargă la US Open, iar asta nu i-ar fi afectat niciodată ritmul de antrenament sau sesiunile de pregătire.

Pentru că nu i s-a permis să meargă, cred că din punct de vedere fizic, ar putea fi un lucru greu pentru el să joace cinci seturi, șapte meciuri, dar poate face față la asta.

Dar din punct de vedere emoțional, simt că a mai adăugat încă un an sau doi la cariera sa, pentru că probabil că trebuie să fie ușor supărat de ceea ce s-a întâmplat.

Dar, evident, Novak înțelege pe deplin ce s-a întâmplat și nu ai ce să faci în privința asta. Este bine sau rău? Nu prea contează.... Așa că eu cred că este capabil să înțeleagă asta.

Dar cred că arată atât de proaspăt, arată atât de bine. Nu prea pot să înțeleg sau să cred că nu a câștigat turneul de la Paris.

Am fost șocat că nu a câștigat acel turneu. Dar a jucat destul de bine, nu poți câștiga totul.” - a spus Mats Wilander pentru Eurosport.