Novak Djokovic a confirmat miercuri că a primit viza pentru a juca în ianuarie la Australian Open 2023, informează AFP.

Novak DjokovicFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Jucătorul sârb de tenis a fost expulzat din Australia în perioada premergătoare turneului de Grand Slam din ianuarie, după ce a refuzat să fie vaccinat.

Fostul nr. 1 mondial a avut inițial interdicție de a intra în țară până în 2025.

ABC a scris marți că ministrul australian al imigrației, Andrew Giles, a anulat această interdicție, permițându-i lui Djokovic să concureze. Un purtător de cuvânt al Ministerului australian al Imigrației a refuzat să comenteze aceste informații.

Novak Djokovic, fericit că a primit viză pentru Australian Open

Prezent la Torino, acolo unde participă la Turneul Campionilor 2022, Nole a confirmat că va putea juca la competiția de la Melbourne.

„În ceea ce privește următoarea întrebare legată de Australia, da, am primit vestea ieri dimineață și am fost foarte, foarte fericit să aud că pot merge acolo. A fost un an greu, cu tot ceea ce s-a întâmplat în Australia, atât pentru mine, cât și pentru oamenii care sunt apropiați în viața mea.

Cred că acest lucru a venit ca un cadou minunat de Anul Nou și aștept cu nerăbdare să merg în Australia și sper că voi avea un nou succes la Australian Open, care a fost, din punct de vedere istoric, cel mai de succes turneu de Grand Slam al meu.

Simt o mare ușurare. Am avut unele dintre cele mai frumoase amintiri pe acel teren. Sper să pot să am și mai multe amintiri pozitive acolo începând cu ediția de anul viitor” - Novak Djokovic pentru Eurosport.

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, a declarat luna aceasta că Djokovic va fi binevenit în ianuarie dacă va putea obține viza, adăugând că Tennis Australia nu a putut face lobby în numele său.

„În acest moment... Novak şi guvernul federal trebuie să rezolve situaţia, iar apoi noi vom respecta deciziile. Nu este o chestiune pentru care putem să pledăm noi. Este ceva între cele două părţi, iar apoi, în funcţie de rezultat, el ar fi binevenit la Australian Open”, a explicat recent directorul turneului.

În iulie, Australia a eliminat o regulă care cerea călătorilor internaționali să declare statutul lor de vaccinare COVID, iar Djokovic a declarat în octombrie că a primit „semne pozitive" cu privire la stadiul eforturilor de anulare a interdicției sale.