Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, se declară „realmente surprins” după ce Agenția Internațională de Integritate a tenisului a anunțat că sportiva a fost suspendată provizoriu, fiind testată pozitiv la US Open 2022.

Toni Iuruc și Simona HalepFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Update 19:30 : Iuruc a precizat că Halep este „bolnavă de corectitudine” și că „nu s-ar fi dopat nici dacă i-ai fi tăiat mâna”.

„Sunt şocat, nu-mi revin de o oră, sunt şocat şi iarăşi şocat! Nu pot să cred aşa ceva. O cunosc de trei ani pe Simona, din care minimum doi în circuit, şi vă jur că această fată, fosta mea soţie, este obsedată de un singur lucru: cinstea! Poţi să-i iei orice Simonei, dacă i-ai luat cinstea, corectitudinea, o omori! Nu mai e om!

Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, cu acel test, dar probabil este o greşeală. Simona nu ar fi făcut aşa ceva nici dacă i-ai fi tăiat mâna ca să nu mai joace tenis. Simona Halep nu ar trişa niciodată, cariera ei este blazonul ei şi o ştiu cel mai bine…

Ştiţi foarte bine că abia am terminat divorţul, aş fi putut să spun 'No comment'. Nu am cum să fac aşa ceva, când cunosc acest om atât de bine, când am stat cu ea atâţia ani. Simona era obsedată să nu greşească. Vă dezvălui ceva în premieră: nu bea niciodată nici măcar apă dacă sticla nu era sigilată. O desigila cu mâna ei, mereu era atentă. Vă mai spun ceva. Nu lua nici măcar o Vitamina C fără să întrebe medicul. Este bolnavă de corectitudine.

Nu pot eu să-mi dau cu presupusul ce s-a întâmplat, nu sunt specialist în antidoping, dar vă spun apăsat că Simona nu putea să facă aşa ceva! Nu putea să recurgă la aşa ceva. Chiar dacă ne-am despărţit, susţin cu tărie, până în pânzele albe acest lucru: Simona are un suflet curat!

Habar nu am cum a apărut povestea asta, nu sunt specialist, nu pot să dau eu verdicte. Dar pot să vă garantez un lucru, pentru că am fost non-stop alături de ea în ultimii ani, fata asta nu putea să facă aşa ceva. Undeva este o greşeală… Ceva s-a întâmplat, nu vreau să mă gândesc la altele.

Nu contează că ne-am despărţit, adevărul este unul singur: Simona este un om crescut cu o morală şi cu o datorie pentru adevăr, principii pe care nu le-ar abandona niciodată, pentru nimic în lume. Vorbesc acum de tenismena Simona Halep, de sportivul Simona Halep, pentru care, repet, cinstea e mai presus decât orice.

Îmi pare foarte rău, sunt şocat, mi-e foarte greu să-mi revin şi să-mi găsesc cuvintele. Vreau doar să fie puternică şi adevărul să iasă la iveală. Pur şi simplu, refuz să cred că Simona ar face aşa ceva. Tot ce a câştigat a câştigat prin muncă şi prin sacrificii. Nu e posibil aşa ceva, e ceva ce a apărut pe circuitul testului, pe care nu-l înţeleg”, a spus Toni Iuruc, pentru Fanatik.

  • ”Nu știu despre ce este vorba. Aflu acum, de la dumneavoastra, sunt realmente surprins. Nu am ce să spun mai multe, nu am ce să comentez”, a declarat Toni Iuruc, pentru Playsport.

Toni Iuruc și Simona Halep au divorțat la începutul lunii septembrie, la mai puțin un an de la căsătorie. Simona și Toni au făcut ceremonia civilă anul trecut, în data de 15 septembrie. La jumătatea verii acestui an, a apărut în spațiul public informația conform careia Halep și Iuruc vor face nunta pe 13 noiembrie 2022, însă aceasta nu va mai avea loc.

În 8 septembrie, la doar câteva ore după despărțirea oficială de Toni Iuruc, Simona Halep a postat un mesaj pe contul personal de Instagram: „Eu și Toni am decis de comun acord să mergem fiecare pe drumul său. Am rugămintea ca presa să ne respecte intimitatea și să trateze cu decență și discreție acest subiect”.

Simona Halep a fost testată pozitiv la US Open 2022, iar informația a produs un adevărat cutremur în lumea sportului.

La scurt timp după ce fluxul agențiilor de presă „a explodat” cu informația suspendării Simonei, fosta lideră mondială a avut o primă reacție pe rețelele sociale.

Dubla campioană de Grand Slam spune că este nevinovată, că va lupta din greu pentru a dovedi acest lucru și că practic a început cel mai greu meci din viața ei:

  • „Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.
  • De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile în care am fost educată.
  • Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.
  • Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”.