​Simona Halep nu va mai juca tenis în acest sezon după operația suferită la nas. Patrick Mouratoglou, antrenorul ei, a vorbit despre parteneriatul cu fosta lideră WTA și a scos în evidență care este marea problemă din jocul româncei.

Patrick Mouratoglou si Simona HalepFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Într-un interviu pentru Brainz Podcast, francezul cu origini grecești a vorbit despre mai multe subiecte, dar a scos în evidență și lucrul care afectează cel mai mult jocul Simonei: stresul.

Patrick Mouratoglou: Stresul o omora pe Simona

Antrenorul spune că tot ce acumula pe parte de antrenamente era „pierdut” în timpul jocului oficial din cauza stresului.

„A trebuit să fac schimbări mari, dar în același timp să continue să câștige. Simona a pierdut în turul doi la Roma și în turul doi la Roland Garros (n.r. două dintre turneele sale favorite).

Erau semne foarte rele. Mi-am spus că nu fac lucrurile cum trebuie. Dar nu toate lucrurile erau rele, așa că le-am păstrat pe cele bune.

A urmat atacul de panică, iar stresul o „omora”. Chiar dacă progresa pe o parte, stresul îi afecta în mod evident rezultatele. A trebuit să micșorez stresul și să îmi adaptez strategia.

Încrederea dintre jucătoare și antrenor este elementul cheie al acestui sport” - Patrick Mouratoglou, la Brainz Podcast.

Va mai obține Simona Halep rezultate notabile? Patrick Mouratoglou spune care este cheia

„În primul rând, trebuie să înveți totul despre jucătoare, dar în același timp să creezi o relație în care ea să aibă încredere 100% în tine. Dacă nu are încredere 100% în tine, colaborarea nu va merge.

Mai bine să dai un sfat greșit unei jucătoare care are încredere 100% în tine, decât un sfat bun uneia care are încredere doar 50%.

Primul pas este să construiești acea relație în care jucătoarea are încredere cu adevărat 100% în tine. Este cea mai puternică unealtă, pentru că ea va fi dedicată total proiectului și va crede ceea ce spui.

În acel moment, echipa devine foarte puternică. Deci trebuie în primul rând să citești jucătoarea, apoi să construiești strategia. Mereu trebuie să faci ajustări.

După Roland Garros, am spus: Uite, am avut câteva victorii bune, dar ne lipsește asta și asta. Trebuie să ne concentrăm pe aceste lucruri.

Apoi a ajuns în semifinale la Wimbledon 2022 și a câștigat un turneu WTA 1000 (Toronto). E o confirmare că lucrurile au fost făcute bine.

Deci trebuie să menții o relație cu jucătoarea în care ea să aibă încredere în întregul proces de antrenament”, a completat Patrick Mouratoglou.